Συνεχίζεται η ονοματολογία για την προεδρία του ΕΟΠΥΥ αλλά ουδείς θέλει την ηλεκτρική καρέκλα

  • Iatropedia
Μετά από καθηγητές και άλλους σχετικούς με τα οικονομικά, ένα ακόμα πρόσωπο ακούγεται εδώ κι λίγες ημέρες ως πιθανή υποψηφιότητα για την θέση του προέδρου του ΕΟΠΥΥ. Πρόκειται για την πρώην γενική γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων και "παιδί" του ΠΑΣΟΚ, Άννα Δρέττα η οποία όμως δεν είναι "θετική".

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Αν μη τι άλλο μάλιστα, η κ. Δρέττα έχει εκτός από εμπειρία στα ασφαλιστικά, και άποψη για τα θέματα υγείας καθώς είναι οδοντίατρος. Αποτελεί ως εκ τούτου μια λογική επιλογή που όμως ελέγχεται αν επιθυμεί να εμπλακεί σε μια τέτοια…περιπέτεια. Πηγές του iatropedia μάλιστα αναφέρουν ότι δεν της έχει γίνει επίσημη πρόταση αλλά μόνο υπαινιγμοί και ότι εκείνη δεν σκοπεύει να αποδεχτεί την …πρόκληση!

Ο Οργανισμός είναι υποχρηματοδοτημένος και με τεράστια προβλήματα ανοιχτά, και η θέση του διοικητή χαρακτηρίζεται από πολλούς – όχι άδικα- ως «ηλεκτρική»! Εμείς θα σχολιάσουμε ότι μπορεί να χτίσει ή να γκρεμίσει πολιτικές καριέρες αλλά η κ. Δρέττα διέπεται από σοβαρότητα και είναι βέβαιο ότι για να πει το «ναι» ή το «όχι» θα έχει υπολογίσει όλα τα υπέρ και τα κατά…

Να θυμίσουμε ότι προβλέψαμε προ ημερών ότι στην θέση θα παραμείνει τελικά ο υπό παραίτηση πρόεδρος Δημήτρης Κοντός, άνθρωπος σοβαρός και αποδοτικός.