Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου: Τι να τρώτε και τι όχι;

  • Iatropedia
Πολλοί άνθρωποι που πάσχουν από το σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου (IBS), δεν μπορεί να φάει πολλά τρόφιμα, λόγω της αρνητικής αντίδρασης που προκαλούν το σώμα ενώ ορισμένες τροφές μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα, υπάρχουν πολλά τρόφιμα

Επιστημονικές έρευνες που έχουν γίνει απέδειξαν ότι η ισορροπημένη διατροφή η οποία περιλαμβάνει την κατανάλωση τουλάχιστον πέντε γευμάτων την ημέρα μπορεί να ανακουφίσει από τα συμπτώματα. Στο πλαίσιο αυτό οι γιατροί συνιστούν την κατανάλωση φυτικών ινών, τροφών χαμηλών σε λιπαρά, πολλά φρούτα και λαχανικά.

Στο πλαίσιο αυτό συνιστάται:

Τρώτε ψωμί, ζυμαρικά, ρύζι, σάντουιτς και κράκερ, σε οποιαδήποτε ποικιλία συμπεριλαμβανομένων σίκαλη, σιτάρι ολικής αλέσεως

Γαλακτοκομικά προϊόντα προκαλούν προβλήματα μόνο σε άτομα που έχουν δυσανεξία στη λακτόζη, έτσι ώστε να μπορούν να καταναλωθούν ελεύθερα. Εάν πάσχετε από δυσανεξία στη λακτόζη και σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, μπορείτε να δοκιμάσετε τα προϊόντα χωρίς λακτόζη ή συμπληρώματα που περιέχουν λακτάση.

Καταναλώστε ελεύθερα κρέας, κοτόπουλο και ψάρι.

Για σνακ προτιμήστε:

κουλούρια

κέικ και

χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά γιαούρτι

Σε περίπτωση που βρίσκεστε εκτός σπιτιού προσπαθήστε να καταναλώνετε τρόφιμα σαν αυτά που τρώτε όταν βρίσκεστε στο σπίτι:

αποφύγετε τις βαριές σάλτσες

μην τρώτε τηγανητά και πικάντικα τρόφιμα

Οι τροφές που μπορεί να φάτε άφοβα είναι

Κρέας, κοτόπουλο, ψάρι, γαλοπούλα, ενώ αν έχετε αλλεργία στο γάλα προτιμήστε

το γάλα σόγιας, η ρυζιού και μην ξεχνάτε να τρώτε παγωτό χωρίς γάλα.

πηγή mayo clinic