Σύνδρομο ανήσυχων ποδιών: Tips για να κλείσετε μάτι!

  • Iatropedia
Το σύνδρομο ανήσυχων ποδιών είναι μια κατάσταση, η οποία ταλαιπωρεί έξι στους δέκα συμπολίτες μας. Τι μπορείτε να κάνετε για να ανακουφιστείτε από τα συμπτώματα του;

Το σύνδρομο των ανήσυχων ποδιών προκαλεί έντονα προβλήματα στους πάσχοντες, αφού ούτε να κοιμηθούν δεν μπορούν.

Και αυτό γιατί το σύνδρομο αυτό προκαλέι πόνο, κνησμό, σύσπαση, ή τράνταγμα στην διάρκεια του ύπνου.

Για να καταφέρετε να κοιμηθείτετε δοκιμάστε να πηγαίνετε για ύπνο τις πρωινές ώρες.

Κοιμηθείτε την ίδια ώρα

Ακολουθείστε τηντακτική να πηγαίνετε για ύπνο την ίδια ώρα. Όταν έχετε το σύνδρομο ανήσυχων ποδιών δώστε προσοχή στο πόσο ύπνο χρειάζεστε για να νιώθετε καλύτερα. Οι περισσότεροι ενήλικες χρειάζονται επτά έως εννέα ώρες κάθε βράδυ.

Τεντωθείτε

Οι ήπιες διατάσεις πριν από τον ύπνο μπορεί να βοηθήσουν τους ασθενείς. Λυγίστε το ένα πόδι μπροστά και κρατήστε το πίσω πόδι σε ευθεία, κάνοντας ένα μικρό βαθύ κάθισμα.

Επαναλάβετε από την άλλη πλευρά.

Κόψτε την καφεΐνη

Καφές, τσάι, σοκολάτα, αναψυκτικά τύπου κόλα μπορούν να σας δώσουν ενέργεια, χάρη στην καφεΐνη, αλλά μπορεί επίσης να σας χειροτερέψουν τα συμπτώματα.

Κάντε ένα ζεστό μπάνιο

Ένα ζεστό μπάνιο πριν τον ύπνο χαλαρώνει και και μειώνει τα συμπτώματα του συνδρόμου. Ωστόσο μερικοί άνθρωποι ισχυρίζονται ότι ένα κρύο ντους τους κάνει να αισθάνονται καλύτερα.

Κάντε την άσκηση συνήθεια

Η μέτρια άσκηση κατά τη διάρκεια της ημέρας χαρίζει καλύτερο ύπνο το βράδυ. Περπατήστε τρέξτε , ή βρείτε οποιαδήποτε άσκηση σας αρέσει. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι η άσκηση οδήγεί σε λιγότερη κίνηση των ποδιών των ποδιών το βράδυ.

Εξασκήστε τον εγκέφαλό σας

Δραστηριότητες που αποσπούν το μυαλό σας μπορεί μερικές φορές να ανακουφίσουν από τα συμπτώματα του συνδρόμου. Λύστε ένα σταυρόλεξο, διαβάσετε ένα μεγάλο βιβλίο, ή απλά παίξτε ένα video game.

http://www.webmd.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μήπως ''χορεύουν'' τα πόδια σας το βράδυ;