Συναντήσεις των Ατόμων και ΣΚΠ για την επίλυση των προβλημάτων τους

  • Iatropedia
Συνάντηση με εκπροσώπους της Διεύθυνσης Αναπηρίας και Ιατρικής της Εργασίας του ΙΚΑ ΕΤΑΜ είχε η πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, Βάσω Μαράκα, η υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της ΠΟΑμΣΚΠ, Μόιρα Τζίτζικα, και η κ. Μαρία Σπανίδου, γενική γραμματέας της Ομοσπονδίας ζητώντας στήριξη για τα θέματα που τους απασχολούν...

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Με την προϊσταμένη Διοίκησης και Διεύθυνσης Αναπηρίας του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, κ.Ελένη Νιαρχάκου και την προσϊσταμένη του τμήματος Αποκατάστασης, κ. Χριστίνα Θεοδωράκη αυζήτησαν τα προβλήματα των Ατόμων με ΣΚΠ στην χώρα μας.

Μεταξύ αυτ΄ν, ξεχωρίζει το ζήτημα των συνεχών πιστοποίησεων από ΚΕΠΑ, οι αναπηρικές συντάξεις, τα επιδόματα και τα φάρμακα περί της ασθένειας που δεν παρέχονται εντελώς δωρεάν.

Είχαν προηγηθεί συναντήσεις του προεδρείου της ΠΟΑμΣΚΠ με στελέχη του υπουργείου Υγείας και του υπυοργείου Εργασίας, καθώς και με την διοίκηση του ΕΟΠΥΥ.

Η Ομοσπονδία ενημερώνει μεταξύ άλλων για τις δράσεις της. ΣΑπό το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ μάλιστα τους υποσχέθηκαν την βοήθεια τους και όπως 9χαρακτηριστικά αναφέρουν από το ρποεδρείο της Ομοσπονδίας, «μας γνωστοποίησαν την αμέριστη στήριξή τους. Μας ενημέρωσαν δε ότι παρακολουθούν και οι ίδιοι τις δραστηριότητες της ΠΟΑμΣΚΠ και του ΣΑμΣΚΠ και βρίσκονται σε διαρκή ενημέρωση. Ιδιαίτερη ικανοποίηση έδειξαν για τις εκδηλώσεις που έγιναν για την MS DAY. Ενημερώθηκαν για την ευρωπαϊκή πλατφόρμα(EMSP) και τη διεθνή (MSIF), όπως και τη στενή σχέση της ομοσπονδίας με αυτές αφού μάλιστα εκπροσωπείται από μέλη του ΔΣ. Υπήρξε αμφότερη ικανοποίηση των δύο μερών για την εξέλιξη των συνομιλιών, σε ένα κλίμα φιλικό και πολλά υποσχόμενο».