Συναντήσεις με σημασία του προέδρου του ΙΣΑ στις ΗΠΑ

  • Iatropedia
Συναντήσεις με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο, την Ομοσπονδία Ελληνικών Ιατρικών Συλλόγων Βορείου Αμερικής και την Ιατρική Εταιρεία Νέας Υόρκης είχε ο πρόεδρος του Ι.Σ.Α. και της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης, που πραγματοποιεί στις ΗΠΑ.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Κατά τη διάρκεια της πρώτης συνάντησης ο κ. Πατούλης και ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος είχαν διεξοδική συζήτηση γύρω από τα εθνικά θέματα, το ρόλο και τα προβλήματα της ελληνικής ομογένειας και κυρίως το μεγάλο ζήτημα της ανθρωπιστικής κρίσης στην Ελλάδα.

Ο κ. Πατούλης ενημέρωσε τον Αρχιεπίσκοπο για τις δράσεις και τον καθοριστικό ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και τον ευχαρίστησε για την ευαισθησία και την ενεργή συμπαράσταση της Αρχιεπισκοπής, καθώς και της ελληνικής ομογένειας στις σχετικές προσπάθειες κοινωνικών και επιστημονικών φορέων.

Ανέφερε μάλιστα ως το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα την αποστολή φαρμάκων και αναλώσιμου υλικού στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, που δημιούργησε ο Ι.Σ.Α. με την «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, πριν από 2,5 χρόνια.

Δεδομένου όμως του οξύτατου προβλήματος που υπάρχει συζητήθηκαν και άλλοι τρόποι συνεργασίας της Αρχιεπισκοπής και της Ομογένειας με την ΚΕΔΕ, ώστε να υπάρχει ακόμη μεγαλύτερη στήριξη στην προσπάθεια των Δημάρχων να ενισχύσουν τις τοπικές τους κοινωνίες. Στο πλαίσιο αυτό, αναμένονται το αμέσως επόμενο διάστημα ανακοινώσεις για τις σχετικές πρωτοβουλίες και δράσεις.

Ο κ. Πατούλης παρευρέθηκε και μίλησε σε εκδήλωση – με βασικό θέμα την ουσιαστική υποστήριξη της ομογένειας για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης – που διοργάνωσε η Ομοσπονδία Ελληνικών Ιατρικών Συλλόγων Βορείου Αμερικής και η Ιατρική Εταιρεία Νέας Υόρκης, υπό την αιγίδα του Γενικού Προξενείου της Ελλάδος στη Νέα Υόρκη.