Συνάντηση Κατρούγκαλου με νοσηλευτές με βασικά αιτήματα επί τάπητος…

  • Iatropedia
Σωστή αναλογία νοσηλευτών - νοσηλευομένων, σύσταση κλάδου Νοσηλευτικού Προσωπικού ΕΣΥ-ΠΕΔΥ, απλοποίηση του υφιστάμενου πλαισιίου για μετατάξεις- μεταθέσεις, προσλήψεις νοσηλευτών αλλά και αξιολόγηση με αντικειμενικά κριτήρια ζήτησαν οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Συνδικαλιστική Ομοσπονδία Νοσηλευτικού Προσωπικού από τον κ. Κατρούγκαλο.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Επιτροπής της Πα.Σ.Ο.Νο.Π συναντήθηκε με τον αναπληρώτη υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Γεώργιο Κατρούγκαλο καθώς και με το γενικό γραμματέα του υπουργείου κ. Τσουκαλά.

Συζητήθηκαν :

– Έκδοση νέων Οργανογραμμάτων των δημόσιων δομών παροχής υπηρεσιών Υγείας με σύγχρονες και ασφαλείς αναλογίες νοσηλευτών προς νοσηλευόμενους σύμφωνα πάντα με τα διεθνή πρότυπα.

– Σύσταση ειδικού επαγγελματικού Κλάδου Νοσηλευτικού Προσωπικού ΕΣΥ – ΠΕΔΥ με συγκεκριμένες, ειδικές προβλέψεις για την πρόσληψη, αξιολόγηση και υπηρεσιακή εξέλιξη του νοσηλευτικού προσωπικού στα πρότυπα του ιατρικού κλάδου, καθώς και με ειδικό ασφαλιστικό & συνταξιοδοτικό καθεστώς (ΒΑΕ).

– Εκσυγχρονισμός και απλοποίηση του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου υπηρεσιακών μεταβολών (μετατάξεις, μεταθέσεις, αποσπάσεις), που σήμερα αποτελούν ένα από τα μεγαλύτερα ζητήματα που ταλανίζουν χιλιάδες οικογένειες συναδέλφων μας, ενώ παράλληλα αποτελούν το βασικότερο παράγοντα συντήρησης του Πελατειακού Κράτους στο χώρο της Δημόσιας Υγείας.

– Αξιολόγηση του νοσηλευτικού προσωπικού με ειδικά – λόγω της ιδιαιτερότητας του επαγγέλματος- αντικειμενικά κριτήρια, και πάντως όχι με οριζόντιους όρους Δημόσιας Διοίκησης έξω και πέρα από τη λογική των ποσοστώσεων που μας βρίσκουν κάθετα αντίθετους.

– Προγραμματισμός προσλήψεων μόνιμου νοσηλευτικού προσωπικού στα πλαίσια των δυνατοτήτων του ισχύοντος προϋπολογισμού και σύμφωνα με τις εξαγγελίες και του υπουργού Υγείας κου Κουρουμπλή.