Συνάντηση Άδωνι με τους εργαζόμενους του “Αττικόν” μετά τα επεισόδια!

  • Iatropedia
Μπορεί την περασμένη Παρασκευή να κατεγράφησαν αντεγκλήσεις στο νοσοκομείο Αττικόν κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, οι δύο πλευρές όμως έκατσαν στο ίδιο τραπέζι για να συζητήσουν τα προβλήματα του νοσοκομείου

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Τα ράντζα που συγκεντρώνονται συνεχώς στους διαδρόμους του νοσοκομείου, οι ελλείψεις προσωπικού, η Μονάδα Νεογνών που είναι υποστελεχωμένη είναι μόνο ορισμένα από τα ζητήματα που έθεσαν τη Δευτέρα λίγα 24ωρα μετά τα επεισόδια στο νοσοκομείο οι εργαζόμενοι του Αττικόν.

Μπορεί την ημέρα επίσκεψης του υπουργού υγείας …συζήτηση να μη έγινε, πραγματοποιήθηκε όμως στα κεντρικά γραφεία του υπουργείου στην οδό Αριστοτέλους.

Οι εργαζόμενοι που καιρό τώρα φωνάζουν για τα αμέτρητα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσηλευτικό ίδρυμα ζήτησαν να στηριχθεί με προσωπικό αλλά και να λυθεί το χρόνιο πρόβλημα με τα ράντζα, πρόβλημα που ξεκινά κυρίως επειδή το νοσοκομείο ξεκινά την εφημερία του με ήδη τα κρεβάτια του καλυμμένα.

Να σημειωθεί ότι την περασμένη Παρασκευή που είχε επισκεφθεί το Αττικόν ο Άδωνις Γεωργιάδης, συναντήθηκε τελικώς μόνο με τη διοίκηση και τους πανεπιστημιακούς του νοσοκομείου χωρίς να πραγματοποιηθεί ουσιαστικός διάλογος.

Ο ίδιος πάντως δήλωσε ότι θα συνεχίσει τις επισκέψεις του στα νοσοκομεία και μάλιστα διευκρίνισε ότι κάθε εβδομάδα θα πηγαίνει σε 3-4 νοσηλευτικά ιδρύματα για να βλέπει από κοντά τα προβλήματα.

Αμέσως μετά τη συνάντηση ο υπουργός Υγείας ερωτηθεί΄ς σχετικά με τα επεισόδια της περασμλενη Παρασκευής επιχείρησε να μη ρίξει λάδι στη φωτιά λέγοντας: «Δεν θέλω να δώσω συνέχεια στο περιστατικό της Παρασκευής. Και ο καφές πετάχτηκε και πέτυχε τον κ. Σκανδαλάκη αλλά και χειροδικία υπήρξε. Δεν δίνω συνέχεια, γιατί δεν θέλω να «ρίξω λάδι στη φωτιά».

Θεωρώ ότι δεν είναι δουλειά του Υπουργού να βρίσκεται σε πόλεμο με τους εργαζομένους. Θέλω τους εργαζομένους συμμάχους στην προσπάθειά μου. Το αφήνω λοιπόν πίσω μου, αφού ξεκαθάρισα ότι στο Σωματείο και μέσω αυτού σε όλους ανά την Επικράτεια ότι στη Δημοκρατία μας μπορούν να διαμαρτύρονται όσο θέλουν. Μπορούν να σηκώνουν όσα πανό θέλουν. Μπορούν ακόμη και –υπό μία έννοια- να λένε τα εμφυλιοπολεμικά συνθήματα τα οποία ακούστηκαν και στο προαύλιο του Αττικού αλλά και μέσα.

Αυτό που δεν έχουν κανένα δικαίωμα και δεν θα γίνει ποτέ ξανά ανεκτό, είναι η ιδέα κάποιων ότι μπορούν να απαγορεύσουν στον Υπουργό Υγείας να μπει σε ένα νοσοκομείο και να κάνει τη δουλειά του. Μπορούν λοιπόν να διαμαρτύρονται. Δεν μπορούν, όμως, να με εμποδίσουν να μπω στο νοσοκομείο».

Ο κ.Γεωργιάδης ωστόσο ειπε πως την επόμενη φορά που κάποιος θα του παρεμποδίσει την είσοδο, «θα αποδοθεί ο νόμος».

Ο υπουργός Υγείας κατά τα άλλα υποστήριξε ότι μέσω της κινητικότητας θα ωφεληθούν νοσοκομεία όπως το Αττικόν καθώς θα μεταφερθεί το προσωπικό το οποίο χρειάζονται και ζητούν, με πολύ γρήγορο ρυθμό. «Μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου τα περισσότερα κενά του νοσοκομείου θα έχουν καλυφθεί. Αυτό σημαίνει ότι θα παρέχουμε πολύ καλύτερες υπηρεσίες υγείας για τους πολίτες» σημείωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Το Σωματείο των εργαζομένων αμέσως μετά τη συνάντηση ανακοίνωσε ότι κατέθεσε γραπτό υπόμνημα στον υπουργό με το οποίο ζητά μεταξύ άλλων:

-Την καταδίκη της παρουσίας των ΜΑΤ στο νοσοκομείο μας και του προπηλακισμού εργαζομένων (γιατρών, νοσηλευτών κλπ). Την επίσημη διάψευση από την ηγεσία του υπουργείου των ανακοινώσεων για βιαιοπραγίες και χειροδικίες σε βάρος του υπουργού, καθώς και των εμφυλιοπολεμικών συνθημάτων (Μελιγαλάς κλπ), που δήθεν φωνάχθηκαν κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας.

-Το σωματείο διεκδικεί την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού με βάση τις κενές οργανικές θέσεις και τις ανάγκες ενός σύγχρονου νοσοκομείου. Ο αριθμός τους για τις άμεσες λειτουργικές ανάγκες ανέρχεται σε 340 άτομα (νοσηλευτές, τραυματιοφορείς, διοικητικούς, τεχνικούς, τεχνολόγους).

«Και για την πλήρη ανάπτυξη του νοσοκομείου είναι αναγκαία η πρόσληψη προσωπικού, ώστε να λειτουργήσουν όλες οι χειρουργικές αίθουσες, τα κλειστά κρεβάτια ΜΕΘ, η μονάδα νεογνών, η Ουρολογική κλινική και η μονάδα Παίδων – μοναδική για όλη την περιφέρεια Δυτικής Αθήνας, Πειραιά και Νήσων.

Η λειτουργία των σύγχρονων πλυντηρίων, με τα οποία έχει εξοπλιστεί το Νοσοκομείο από την αρχή, απαιτεί προσλήψεις προσωπικού, ώστε να εξασφαλιστεί η ποιότητα και υγιεινή και να σταματήσει η πληρωμή υπέρογκων ποσών σε εργολάβους» σημειώνουν χαρακτηριστικά οι εργαζόμενοι του Αττικόν στο υπόμνημα τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σε κινητικότητα για 2 μήνες οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων! Όλο το σχέδιο Άδωνι

Χωρίς νοσοκομεία την Τετάρτη! Σε απεργία γιατροί-εργαζόμενοι

Αναμείνατε στο ακουστικό σας για ΕΟΠΥΥ! Αλλάζουν τα τηλέφωνα του Οργανισμού

Σε συναγερμό για τον ιό του Δυτικού Νείλου! Τα κρούσματα, τα μέτρα και τα συμπτώματα