Συμβουλές υγείας για ένα υγιεινό τρόπο ζωής!

  • Iatropedia
Όσο και αν οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι ο υγιεινός τρόπος ζωής αποτελεί ασπίδα σωτηρίας τόσο για την σωματική όσο και για την ψυχική υγεία οι περισσότεροι δεν τηρούν τους κανόνες μιας υγιεινής ζωής.

Όπως επισημαίνει ο David Katz, MD, MPH, διευθυντής της Πρόληψης του Πανεπιστημίου Yale Κέντρο Ερευνών ακόμη και κάποιες μικρές αλλαγές στην καθημερινότητα μας θα έχουν θετικό αντίκτυπο στην υγεία μας.

«Αν επιτρέψετε στον εαυτό σας να κάνετε μικρές αλλαγές, στην ποιότητα της διατροφής σας, τη σωματική δραστηριότητα, τη διαχείρηση του άγχου σας ακόμη και με λίγες ώρες ύπνου παραπάνω μπορεί να αλλάξετε τη ζωή σας »

Ο Διατροφολόγος και διαβήτη εκπαιδευτικός Fran Grossman, RD, ΚΑΕ, συμφωνεί. «Δεν χρειάζεται να ανήκουν σε ένα γυμναστήριο ή να ζουν με το χόρτο σιτάρι μόνο για να είναι υγιής», λέει .

Στο ίδιο μήκος κύματος κυμαίνονται και οι δηλώσεις του δρ Γκρόσμαν, σύμβουλος διατροφής στο Mt. Sinai School of Medicine στη Νέα Υόρκη. «Υπάρχουν δεκάδες μικρά πράγματα που μπορείτε να κάνετε κάθε μέρα για να κάνετε τη διαφορά''.

Την ίδια στιγμή μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Archives of Internal Medicine διαπίστωσε ότι η προσθήκη μόλις 30 λεπτά περπάτημα την ημέρα, ήταν αρκετό για να αποτρέψει αύξηση του σωματικού βάρους και να ενθαρρύνει μέτρια απώλεια βάρους.

Μια άλλη μελέτη, που δημοσιεύθηκε στην Ιατρική & Επιστήμη στα Αθλήματα & Άσκηση τεκμηρίωσε ότι ότι αρκούν 10 λεπτά γρήγορο περπάτημα για να μειώστε τους παράγοντες κινδύνου για καρδιακή νόσο.

«Απλά η πράξη της μετάβασης από την καθιστική ζωή σε μέτρια σωματική δραστηριότητα σας δίνει τη μεγαλύτερη μείωση των κινδύνων σας,» λέει ο Helene Glassberg, MD, διευθυντής του Προληπτικής Καρδιολογίας και λιπιδίων Κέντρο Σχολής του Πανεπιστημίου Temple of Medicine στη Φιλαδέλφεια.

Αλλά δεν είναι μόνο στο γυμναστήριο , όπου οι μικρές αλλαγές μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Οι ίδιες αρχές ισχύουν στη διατροφή.

«Η μείωση της πρόσληψης λίπους, τη ζάχαρη, και η αντικατάσταση με ένα φρούτο μπορούν να κάνουν τη διαφορά», λέει ο Γκρόσμαν.

Τι να κάνετε

Ξεκινήστε κάθε γεύμα με μια ανάμεικτη πράσινη σαλάτα.

Μη χρησιμοποιείτε το ασανσέρ αλλά τις σκάλες.

Δύο φορές την ημέρα, αναπνεύστε βαθιά για τρία έως πέντε λεπτά

Κοιμηθείτε καλά

Φάτε μια χούφτα καρύδια πριν από το κρεβάτι.

Πηγή Www.medicinet.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τι μπορείτε να πάθετε από το άγχος;

Ποιες ασθένειες ''πυροδοτεί'' το άγχος!