Σήμερα στον ΕΟΠΥΥ τα άτομα με διαβήτη μαζί με όλα τους τα προβλήματα…

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Σήμερα το πρωί ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) Σωτήρης Μπερσίμης, θα προσπαθήσει τα επιλύσει τα προβλήματα με τα μέλη της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ που εκπροσωπούν τα άτομα με διαβήτη.

Η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ σε ανακοίνωση της υποστηρίζει ότι ο ΕΟΠΥΥ ζήτησε αυτή την εσπευσμένη συνάντηση θέλοντας να αποφύγει το πολιτικό κόστος καθώς η Ομοσπονδία εκπροσωπεί 1 εκατ. πολίτες και η ¨παρεξήγηση» που δημιουργήθηκε μεταξύ των δύο πλευρών δεν ωφελεί κανέναν. «Δεν μας πιάνουν εξ’ απήνης και δεν θα μας σταματήσει τίποτα από το να γίνει το συγκεκριμένο ραντεβού και να δοθεί επιτέλους λύση στα προβλήματα που ο ίδιος ο ΕΟΠΥΥ δημιούργησε στα άτομα με διαβήτη», ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ είχε στείλει επιστολή από τις 5 Ιουνίου στον ΕΟΠΥΥ ζητώντας συνάντηση με την διοίκηση για να συζητηθούν τα προβλήματα που έχουν προκύψει με τα αναλώσιμα υλικά. Και σαν να μην έφτανε αυτό, οι φαρμακευτικοί σύλλογοι Αττικής ,Θεσσαλονίκης και άλλων περιοχών έχουν ήδη ανακοινώσει ότι αν δεν πληρωθούν από τον ΕΟΠΥΥ για τα αναλώσιμα τους 3 πρώτους μήνες του 2017 το αργότερο μέχρι την 31η Ιουλίου 2017, θα προχωρήσουν σε αναστολή της πίστωσης της προς τον Οργανισμό για ιατροτεχνολογικά προϊόντα.

Με την σύμβαση αυτή των φαρμακοποιών που ισχύει από 1η Ιανουαρίου φέτος, οι πολίτες προμηθεύονται τα υλικά αυτά κατευθείαν από το φαρμακείο χωρίς να προπληρώνουν ή καταβάλλοντας -όπου προβλέπεται- μόνο τη συμμετοχή τους.

Αν ο όμως οι φαρμακοποιοί κάνουν πράξη την προειδοποίησή τους, σημαίνει ότι οι ασφαλισμένοι -και τα άτομα με διαβήτη- θα κληθούν να πληρώνουν από την τσέπη τους τα αναλώσιμά τους. Ο κ. Μπερσίμης λοιπόν θα προσπαθήσει λοιπόν σήμερα να καθησυχάσει τα μέλη της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ και γενικά να βελτιώσει το κλίμα που εν μέσω θέρους έχει ανεβάσει πολύ τις …θερμοκρασίες.