Σήμερα ψηφίζεται το νομοσχέδιο με τροπολογία για την απόλυση των διοικητών

  • Iatropedia
"Ήγγικεν η ώρα, ω Έλληνες" αλλά όχι για κάποια επανάσταση αλλά για την απόλυση των διοικητών του ΕΣΥ που αρνήθηκαν να διευκολύνουν την κυβέρνηση με την παραίτησή τους. Η απομάκρυνσή τους από το ΕΣΥ θα γίνει με απόφαση του υπουργού Υγείας και μάλιστα αζημίως για το Δημόσιο, δηλαδή χωρίς να λάβουν αποζημίωση παρότι θα δουν την έξοδο πριν λήξουν οι θητείες τους...

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Την αναβολή της συζήτησης του νομοσχεδίου για την λήψη ιθαγένειας ζήτησαν στην Ολομέλεια της Βουλής οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, η Νέα Δημοκρατία και η Χρυσή Αυγή.

Το αίτημα αυτό ωστόσο απορρίφθηκε από την πλειοψηφία (ΣΥΡΙΖΑ, Ποτάμι, ΚΚΕ), ενώ το ΠΑΣΟΚ δεν τοποθετήθηκε και έτσι σήμερα το νομοσχέδιο που περιλαμβάνεται και η τροπολογία για τη λήξη θητείας των διοικητών ψηφίζεται σην Βουλή.

Σε αυτήν προβλέπεται ότι «με δεδομένες την ανυπέρβλητη ανάγκη εύρυθμης λειτουργίας των νοσοκομείων, η οποία καθιστα επιτακτική την αποτελεσματική λειτουργία των διοικήσεών τους, και αφετέρου την δυσλειτουργία που υφίσταται και θέτει σε μεγάλο κίνδυνο την προστασία του δικαιώματος της υγείας των πολιτών λόγω της αδυναμίας άσκησης εκ μέρους των διοικητών των καθηκόντων τους, κρίνεται αναγκαίο να παρασχθεί η εξουσιοδότηση στον υπουργό Υγείας ώστε να μπορεί να παύσει με απόφασή τους τους υφυστάμενους διοικητές και αναπληρωτές διοικητές των δημόσιων νοσοκομείων καθώς και να διορίζει νέους σύμφωνα με τα αξιολογικά κριτήρια της παραγράφου 4 του άρθρου 2 του Ν 4052/2012 (ΦΕΚ Α41)…»