«Σήμα τέλους» για το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας

epitheorites
Σε κατάργηση του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας Πρόνοιας φαίνεται ότι προχωρά η κυβέρνηση. σύμφωνα με το σχέδιο το οποίο δημοσίευσε χθες το Βήμα της Κυριακής. Το ΣΕΥΥΠ συγχωνεύεται με το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) και το Σώμα Επιθεωρητών Δημοσίων Έργων κι άρα παύει να αποτελεί "όργανο" του υπουργείου Υγείας.

Το κυβερνητικό σχέδιο ενοποίησης των τριών Σωμάτων αναμένεται να δοθεί σε δημόσια διαβούλευση στο τέλος Ιανουαρίου αλλά με την κατάργηση των ελεγκτών υγείας, σύμφωνα με τον δημοσίευμα, υπάρχει κίνδυνος να περιοριστούν οι έλεγχοι σε ιδιωτικές κλινικές, μονάδες υπηρεσιών υγείας και Οργανισμούς.

Και όχι μόνον αυτό αλλά είναι ορατός ο κίνδυνος μέσω της επανεξέτασής τους να ακυρωθούν σημαντικά πορίσματα και να χαθούν παράλληλα σημαντικά πρόστιμα.

Το όλο θέμα ίσως να προωθείται με "αγαθά" κίνητρα αλλά το πιθανότερο είναι ότι θα οδηγήσει σε ακούσιες συγκαλύψεις και προβλήματα στον πολύπαθο χώρο της Υγείας.

Ειδικά δε σε μια περίοδο που βρίσκονται σε εξέλιξη έλεγχοι για πτυχία γιατρών στο ΕΣΥ και το ΠΕΔΥ, που ελέγχονται κλινικές και άλλες ιδιωτικές δομές Υγείας, δεν αποκλείεται να υπάρξουν και καταγγελίες για συγκάλυψη.
 

image description

ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ

Η ζάλη, ή αλλιώς ζαλάδα, είναι ένα σύμπτωμα που μπορεί να οριστεί ως το αίσθημα αστάθειας ή απώλειας της...

Κάντε αναζήτηση στην εγκυκλοπαίδεια υγείας του iatropedia.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Όλες οι ειδήσεις

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν

Top 5 Trends