«Σήμα τέλους» για τις διοικήτριες του «Αττικόν» με υπογραφή Κουρουμπλή

  • Iatropedia
Ο υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, υπέγραψε σήμερα την απομάκρυνση της διοικήτριας και της αναπληρώτριας διοικήτριας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου "Αττικόν", Ευαγγελίας Γιαννακάκου και Λαμπρινής Καρπούζου. Την κίνηση αυτή είχε προαναγγείλει ο κ. Κουρουμπλής όταν στις αρχές Αυγούστου επισκέφτηκε αιφνιδίως το νοσοκομείο και διαπίστωσε ότι οι δύο κυρίες της διοίκησης είχαν πάρει ταυτόχρονα την άδειά τους.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Οι δύο διοικήτριες ήταν ωστόσο σε νόμιμη άδεια την οποία είχε εγκρίνει ο διοικητής της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Πειραιώς και Αιγαίου, Νίκος Καρβούνης ο οποίος αποτελεί προσωπική επιλογή του κ. Κουρουμπλή.

Από το ygeia360 που μετέδωσε πάντως πρώτο την είδηση, εκφράζουν απορία για τις απολύσεις των διοικητριών εφόσον ο προϊστάμενός τους είχε εγκρίνει την κίνηση που τις οδήγησε εκτός ΕΣΥ…

Αλλά από το περιβάλλον του κ. Κουρουμπλή δεν υπάρχει πληροφορία ότι έπεσε σε δυσμένεια ο Υπεάρχης καθώς η ευθύνη της απόφασης «καταχωρείται» στις δύο διοικήτριες που θα έπρεπε – κατά τον υπουρό Υγείας- να έχουν ρυθμίσει πιο υπεύθυνα τις άδειές τους.