«Σήκωσαν» ολόκληρο φαρμακείο στο Περιστέρι- Οι φαρμακοποιοί είχαν κρούσει των κώδωνα του κινδύνου

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Η εγκληματικότητα με στόχο τα φαρμακεία έχει αυξηθεί σημαντικά μέσα στο εορταστικό διάστημα με αποτέλεσμα πολλοί φαρμακοποιοί να έχουν δεχτεί επιθέσεις... Χθες τα ξημερώματα διαπιστώθηκε πάντως η πιο σοκαριστική υπόθεση αφού οι δράστες "σήκωσαν" ολόκληρο φαρμακείο στο Περιστέρι!

Την βοήθεια της Πολιτείας ζητούν οι φαρμακοποιοί που το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει στόχος ληστών που εκμεταλλεύονται την πολυκοσμία και την χαλαρότητα των γιορτών, γεγονός που είχε μεταδώσει το iatropedia.gr

Η διάρρηξη που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας στο Περιστέρι πάντως, πραγματοποιήθηκε πραγματικά από αδίστακτους κακοποιούς που φόρτωσαν όλο το εμπόρευμα του φαρμακείου σε φορτηγό και έφυγαν ανενόχλητοι.

Οι Αρχές εικάζουν ότι πρόκειται για σπείρα διαρρηκτών η οποία «χτυπάει» φαρμακεία με σκοπό να διαθέσει ακριβά φάρμακα και καλλυντικά μέσω παράνομων διαδικτυακών πυλών αλλά και στο εξωτερικό.

Οι δράστες παραβίασαν την είσοδο του φαρμακείου και έχοντας παρκάρει το φορτηγό τους στο γκαράζ, πήραν φάρμακα μεγάλης αξίας που στο παρεμπόριο πωλούνται έναντι εκατοντάδων ευρώ αλλά δεν άφησαν ούτε πιο φθηνά προϊόντα.

Το κατάστημα δεν διέθετε συναγερμό και ως εκ τούτου η διάρρηξη έγινε αντιληπτή μόνο το πρωί όταν η ιδιοκτήτρια πήγε να το ανοίξει και διαπίστωσε την τεράστια ζηιά που είχε υποστεί.

Προ ημερών (στις 30/12/15) οι φαρμακοποιοί μέσω του ΠΦΣ είχαν εκφράσει την ανησυχία τους για τις κλοπές.

Διαβάστε την σχετική ανακοίνωση: 

Πυκνώνουν οι επιθέσεις και οι ληστείες σε βάρος φαρμακοποιών τις εορταστικές αυτές ημέρες. Αρκετοί Συνάδελφοι μας έχουν πέσει θύματα ληστείας και μάλιστα μέρα μεσημέρι.

Ζητούμε την προστασία της Πολιτείας και την εντατικότερη αστυνόμευση ειδικά σε σημεία όπου υπάρχουν φαρμακεία τα οποία λόγω της φύσεως των εργασιών τους αδυνατούν να ελέγξουν τους πελάτες που εισέρχονται.

Η Αστυνομία οφείλει να προστατεύει αποτελεσματικότερα τους πολίτες ειδικά τις ημέρες αυτές που η εγκληματικότητα βρίσκεται σε έξαρση.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ

Εν τω μεταξύ, για κλοπή και απόπειρα κλοπής από φαρμακείο κατηγορείται 37χρονος ο οποίος συνελήφθη, την Κυριακή το απόγευμα στο Ηράκλειο.

Οπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, ο 37χρονος κατηγορείται ότι επιχείρησε να αφαιρέσει χρήματα από ταμείο φαρμακείου, αλλά έγινε αντιληπτός και διέφυγε για να συλληγθεί σε κοντινή απόσταση. Ομως, από την προανάκριση προέκυψε, σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, ότι ο ίδιος το περασμένο Σάββατο 2 Ιανουαρίου την τσάντα της 55χρονης ιδιοκτήτριας. Το προανακριτικό έργο διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.