Σύγχρονο Διαβητολογικό Κέντρο στο ΙΑΣΩ GENERAL! Η Καλύτερη Φροντίδα για το Διαβήτη

  • Iatropedia
Δραματική αύξηση παρουσιάζει την τελευταία δεκαετία ο αριθμός των ατόμων που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη. Σύμφωνα με τις δυσοίωνες προβλέψεις της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας έως το 2025 ο αριθμός αυτός θα εκτιναχθεί στα 300.000.000. Οι παράγοντες που ενοχοποιούνται είναι μεταξύ άλλων ο καθιστικός τρόπος ζωής, η παχυσαρκία, η κακή διατροφή και το άγχος.

Για την αποτελεσματική πρόληψη, έγκαιρη διάγνωση, εξατομικευμένη θεραπεία και ολοκληρωμένη αντιμετώπιση του Σακχαρώδη Διαβήτη η Γενική Κλινική ΙΑΣΩ General, μετά την ανώτερη διάκριση που έλαβεγια δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ως «Best Hospitals Worldwide», συστήνει το Διαβητολογικό της Κέντρο που λειτουργεί εφαρμόζοντας τα υψηλότερα standards ποιότητας σε ένα άνετο και ασφαλές περιβάλλον με τις πιο εξελιγμένες ιατροτεχνολογικές υποδομές.

Εφαρμόζει μοντέρνα μεθοδολογία, τις πλέον εξελιγμένες θεραπείες, ενώ παρέχει συνεχή εκπαίδευση και υποστήριξη των ατόμων με διαβήτη και των οικείων τους.

Το Διαβητολογικό Κέντρο συνεργάζεται με :

-εξειδικευμένους και έμπειρους παθολόγους-διαβητολόγους

-άριστα εκπαιδευμένο νοσηλευτικό προσωπικό

-ειδικούς ποδολόγους

-ιατρούς όλων των ειδικοτήτων σχετιζόμενων με το Σακχαρώδη Διαβήτη προκειμένου να επιτυγχάνεται ολοκληρωμένη και ταχεία παρακολούθηση και αντιμετώπιση του διαβήτη και των όποιων επιπλοκών του.

Όπως δηλώνει ο Διευθυντής του Διαβητολογικού Κέντρου, κ. Λέπουρας Αντώνιος: «Σήμερα, το άτομο με διαβήτη μπορεί να ζήσει μια φυσιολογική ζωή, χωρίς προβλήματα και επιπλοκές, αρκεί να το θέλει! Η θεραπεία του ΣΔ είναι μια δυναμική και αέναη διαδικασία που το άτομο θα πρέπει να θέλει να εντάξει στην καθημερινότητά του και να την κάνει αναπόσπαστο κομμάτι της. Βέβαια, χρειάζεται επιπλέον συνεργασία με τους ειδικούς ιατρούς, συστηματική παρακολούθηση και εκπαίδευση για τη σωστή ρύθμιση του διαβήτη».

ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Πρόληψη- Διάγνωση

Διενεργείται εξειδικευμένος αιματολογικός και καρδιολογικός έλεγχος, που προβλέπει με πλήρη επιτυχία τον κίνδυνο εμφάνισης του διαβήτη των ενηλίκων (τύπου 2) και με μεγάλες πιθανότητες του νεανικού διαβήτη (τύπου 1). Κι αυτό γιατί «πρόληψη» στον τύπο 1 σημαίνει έγκαιρη διάγνωση και προστασία από τις επιπλοκές, αφού η έναρξή του είναι αιφνίδια.

Θεραπεία

Η αντιμετώπιση της πάθησης γίνεται σφαιρικά και δε στοχεύει μόνο στην απλή μείωση των τιμών της γλυκόζης.

Περιλαμβάνει:

-σωστή ρύθμιση και τακτική παρακολούθηση όλων των παραγόντων κινδύνου (π.χ. χοληστερόλη, υπέρταση)

-πρόβλεψη κινδύνου επιπλοκών

-ολοκληρωμένη ιατρική παρακολούθηση σε στενή συνεργασία με ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων και με τμήματα του ΙΑΣΩ General με μεγάλη εμπειρία στην αντιμετώπιση του διαβήτη (όπως Τμήμα Ιατρικών Απεικονίσεων, Αιμοδυναμικό Εργαστήριο, Τμήμα Επεμβατικής Ακτινολογίας, Οφθαλμολογικό Τμήμα, Καρδιολογικό Τμήμα)

-εξατομίκευση της θεραπευτικής αγωγής ανά ηλικία, τρόπο ζωής και εργασίας αλλά και μορφωτικού επιπέδου

-εκπαίδευση στην τεχνική των ενέσεων και στη σωστή διατροφή από επαγγελματίες υγείας

-ψυχολογική υποστήριξη και συμβουλευτική από ειδικούς, τόσο στα άτομα με διαβήτη όσο και στους οικείους τους

Παράλληλα, έχει δημιουργηθεί και εφαρμόζεται πρωτοποριακό νοσοκομειακό πρόγραμμα ολοκληρωμένης ιατρικής παρακολούθησης και ρύθμισης διαβήτη σε ετήσια βάση.

Επιπλέον, στην κατεύθυνση πάντα της καλύτερης και σφαιρικής αντιμετώπισης του διαβήτη και των επιπλοκών του, στο Διαβητολογικό Κέντρο λειτουργούν :

Ιατρείο Διαβητικής Νευροπάθειας-Πόνου, όπου διενεργείται προληπτικός έλεγχος για διαβητική νευροπάθεια (τεστ Neuropad, monofilaments) και αντιμετωπίζονται όλα τα προβλήματα που σχετίζονται με το διαβήτη και το νευρικό σύστημα (άνοια, αστάθεια, τρόμος κ.λ.π).

Ιατρείο Διαβητικού Ποδιού, όπου με την ευθύνη του εξειδικευμένου Διαβητολόγου και τη συνεργασία του ειδικού Ποδολόγου γίνεται περιποίηση πάσης φύσεως προβλημάτων που μπορεί να αντιμετωπίζουν τα κάτω άκρα (έλκη, μολύνσεις, τήλοι, σκληρίες, εισφρήσεις ονύχων- αντιμετώπιση συντηρητική χωρίς ολική ονυχεκτομή, κ.λ.π.). Με την κατάλληλη περιποίηση και εκπαίδευση, και την πιθανή χρήση ορθωτικών – θεραπευτικών υποδημάτων, μπορούν να προληφθούν ή και να θεραπευτούν όλα τα σοβαρά προβλήματα στα πόδια.

Eκπαίδευση

Το Διαβητολογικό Κέντρο δίνει μεγάλη σημασία στη σωστή ενημέρωση και εκπαίδευση τόσο του ατόμου με διαβήτη, ώστε να καταφέρει να γίνει ιατρός του εαυτού του, αλλά και των οικείων του ώστε να μπορούν να το υποστηρίξουν ψυχολογικά και να το βοηθήσουν στην πράξη.Γι’ αυτό, παρέχει συστηματική εκπαίδευση για τη διατροφή αλλά και την τεχνική των ενέσεων, ενώ διοργανώνει συχνά εκπαιδευτικά προγράμματα σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της πρόληψης και της αντιμετώπισης της πάθησης (θεραπείες, φαρμακευτική αγωγή κ.ά.).