Σύγχυση με τις επικίνδυνες σιλικόνες- για «105 ενθέματα» μιλά τώρα το υπουργείο Υγείας!

  • Iatropedia
Αναζητούν τελικά ακόμη στο υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΦ τον ακριβή αριθμό των ελληνίδων που υπεβλήθησαν σε πλαστική στήθους με την ακατάλληλη σιλικόνη από τη Γαλλική εταιρεία, καθώς μετά τις πρωινές τοποθετήσεις ότι 105 ελληνίδες φέρουν το ακατάλληλο υλικό, αργά το απόγευμα οι πληροφορίες ανασκευάστηκαν και έλεγαν πλέον ότι πρόκειται για 105 ενθέματα σιλικόνης.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του προέδρου του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) Γιάννη Τούντα στο iatropedia.gr: «Ο αριθμός 105 αφορά στη διακίνηση του προϊόντος και όχι στον αριθμό των γυναικών στις οποίες τοποθετήθηκε. Η ακριβής εκτίμηση του αριθμού των γυναικών θα ανακοινωθεί στην ειδική συνέντευξη Τύπου που θα πραγματοποιήσει το υπουργείο Υγείας».

Πάντως σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα – καθώς είναι πιθανό και αυτά να αλλάξουν τις επόμενες ώρες- περίπου 50 με 55 γυναίκες φέρουν την ύποπτη σιλικόνη στο στήθος τους και θα χρειασθούν επανέλεγχο είτε ακόμη και να υποβληθούν σε νέα επέμβαση για την αφαίρεση.

Στο μεταξύ ενδεικτικό της σύγχυσης που επικρατεί είναι το γεγονός ότι πολλές γυναίκες έχουν πραγματοποιήσει αυξητική επέμβαση στήθους με την ακατάλληλη σιλικόνη στο εξωτερικό και κυρίως στη Γαλλία. Οι γυναίκες αυτές αναζητούνται από στελέχη του υπουργείου Υγείας προκειμένου να ενημερωθούν και να υποβληθούν σε νέες ιατρικές εξετάσεις.

Άλλωστε το υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΦ βρίσκονται ακόμη σε σύγχυση καθώς μόνο η μία από τις δύο εταιρείες που εισήγαγαν τις ύποπτες σιλικόνες τους έχουν παραδώσει τα απαραίτητα στοιχεία.