Σεξ: Πόση άσκηση χρειάζεται ο άντρας για καλύτερες… επιδόσεις

  • Iatropedia
Έρευνες που πραγματοποιήθηκαν από ξεχωριστές ερευνητικές ομάδες πανεπιστημίων έδειξαν ότι όσοι άνδρες "ιδρώνουν την φανέλα" στο γυμναστήριο, έχουν αυξημένες ερωτικές επιδόσεις σε αντίθεση με όσους δεν λένε με τίποτα να εγκαταλείψουν τον καναπέ!

«Η φυσική κατάσταση είναι σημαντική για να λειτουργούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα όργανα του σώματος – ιδίως αυτά που απαιτούν καλή παροχή αίματος'' επισημαίνει ο επιδημιολόγος του Ερευνητικού Ινστιτούτου του πανεπιστημίου της Νέας Αγγλίας, στην Μασαχουσέτη και επικεφαλής της μελέτης, δρ Τζών ΜακΚίνλεϋ.

Όπως απέδειξε η μελέτη, όσο λιγότερο ασκούνται οι άνδρες, τόσο περισσότερο κινδυνεύουν να αναπτύξουν στυτική δυσλειτουργία. Με βάση τα στοιχεία που συνέλεξαν, οι ειδικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι πιθανότητες στυτικής δυσλειτουργίας των ανδρών οι οποίοι διάγουν μια καθιστική ζωή, μπορεί να μειωθούν εάν αρχίσουν να γυμνάζονται συστηματικά. Προσδιόρισαν μάλιστα ότι αυτό επιτυγχάνεται με περπάτημα με γρήγορο βηματισμό για 3 χιλιόμετρα κάθε μέρα.

Περισσότερα στοιχεία για την σχέση γυμναστικής και σεξουαλικής ικανότητας ατον άνδρα παρέχει και μια μελέτη από την Σχολή Δημοσίας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, με επικεφαλής τον δρ Έρικ Μπ. Ριμ.

Ο δρ Ριμ και οι συνεργάτες του ανέλυσαν στοιχεία από περίπου 2.000 άνδρες, ηλικίας 51 έως 87 ετών, διαπιστώνοντας πως όσοι από αυτούς γυμνάζονταν έντονα επί 20 έως 30 λεπτά την ημέρα, είχαν 50% λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν στυτική δυσλειτουργία σε σύγκριση με όσους δεν γυμνάζονταν σχεδόν καθόλου.

Στο ίδιο μήκος κύματος κυμαίνεται και ακόμα μια μελέτη, που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Σαν Ντιέγκο, η οποία κατέστησε σαφές πως όσοι μεσήλικες άνδρες άρχισαν να γυμνάζονται τρεις ή τέσσερις φορές την εβδομάδα, επί μια ώρα κάθε φορά, είχαν τακτικότερες σεξουαλικές επαφές. Οι εθελοντές ανέφεραν επίσης καλύτερη διατήρηση της στύσης και πιο ικανοποιητικούς οργασμούς.

Πάντως τα οφέλη της γυμναστικής στους άνδρες εκτός από τις… επιδόσεις στο κρεβάτι αφορούν και τη βελτίωση της γενικότερης σεξουαλικής υγείας μέσω διαφόρων μηχανισμών, που επηρεάζουν τόσο την ψυχή όσο και το σώμα. Όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί, η άσκηση βελτιώνει την αντοχή, τους μυς, την σύσταση του σώματος, την ροή αίματος και την ευλυγισία. Όλα αυτά μπορεί να βελτιώσουν και την σεξουαλική λειτουργία. Επιπλέον, η συστηματική άσκηση μειώνει τον κίνδυνο αναπτύξεως ασθενειών που σχετίζονται με την σεξουαλική δυσλειτουργία. Τέτοιες ασθένειες είναι ο διαβήτης και η υπέρταση.

Τα ψυχολογικά οφέλη της ασκήσεως (συμπεριλαμβανομένης της μείωσης του στρες, της βελτίωσης της ψυχικής διάθεσης και της αύξησης της αυτοεκτίμησης) επίσης μπορεί να τονώσουν την ερωτική ζωή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όχι σεξ απόψε! Οι top δικαιολογίες των ανδρών!

Εικόνα του σώματος: Πώς μας επηρεάζει στο σεξ