ΣΕΚΕΕΛ: Το ΚΕΕΛΠΝΟ δεν θα γίνει …ΕΡΤ

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Όπως λένε οι εργαζόμενοι στο ΚΕΕΛΠΝΟ, "ο εμπαιγμός απέναντι στους απλούς εργαζομένους του ΚΕΕΛΠΝΟ έχει λάβει πλέον διαστάσεις ανοιχτής στοχοποίησης και δυσφήμισης. Οι ίδιοι άνθρωποι που επί 1 ολόκληρο χρόνο δήθεν "διαβουλεύονταν" για το νέο Οργανόγραμμα του ΚΕΕΛΠΝΟ, ανακοινώνουν τελικά ότι ο Οργανισμός θα κλείσει και θα δημιουργηθεί ένας νέος με διαδικασίες πίσω από κλειστές πόρτες, από τις οποίες οι εργαζόμενοι δεν έχουν καμία απολύτως ενημέρωση".

Και συνεχίζουν σχολιάζοντας:

Ο εμπαιγμός απέναντι στους απλούς εργαζομένους του ΚΕΕΛΠΝΟ έχει λάβει πλέον διαστάσεις ανοιχτής στοχοποίησης και δυσφήμισης. Οι ίδιοι άνθρωποι που επί 1 ολόκληρο χρόνο δήθεν «διαβουλεύονταν» για το νέο Οργανόγραμμα του ΚΕΕΛΠΝΟ, ανακοινώνουν τελικά ότι ο Οργανισμός θα κλείσει και θα δημιουργθεί ένας νέος με διαδικασίες πίσω από κλειστές πόρτες, από τις οποίες οι εργαζόμενοι δεν έχουν καμία απολύτως ενημέρωση.

Οι ίδιοι άνθρωποι συκοφαντούν δημόσια τους Εργαζομένους και ταυτόρονα επιδίδονται σε προσπάθεια ψυχολογικού εκφοβισμού στο εσωτερικό του Οργανισμού, την στιγμή που υποτιμούν τη νοημοσύνη μας με δηλώσεις του τύπου «θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας».  Κάθε δυνατή προσπάθεια!! ΑΛΗΘΕΙΑ, ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ…

Είναι σαφές ότι κάποιοι ονειρεύονται μοντέλο ΕΡΤ για το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Τα συμφέροντα και οι σκοπιμότητες που κρύονται πίσω από την πρόθεση τους είναι σε νώση των Εργαζομένων αλλά και της Δικαιοσύνης εκθέτοντας όσους παίζουν πολιτικά παιχνίδια στις πλάτες απλών καθημερινών Εργαζομένων που στηρίζουν το σύνολο του χαμαζόμενου Συστήματος Υγείας της χώρας.

Δηλώνουμε ότι θα χρησιμοποιήσουμε κάθε νόμιμο μέσο που μας διαθέτει το Κράτος Δικαίου προκειμένου να υπερασπιστούμε την εργασιακή μας ασφάλεια και αξιοπρέπεια απέναντι στις επιθέσεις που δεχόμαστε, σε μία περίοδο που κρατάμε ΜΟΝΟΙ μα όρθια την Δημόσια Υγεία απέναντι σε τραγικές ελλείψεις.

Η διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ και η Ομάδα Εργασίας που συστάθηκε με Υπουργική Απόφαση και στην οποία επικεφαλής είναι ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας κος Μποσκόζος, οφείλουν ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ να προχωτήσουν σε 3 κινήσεις:

1. Να εγγυηθούν ότι θα διατηρήσουν σε ισχύ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ανεξάρτητα από την μορφή και οργάνωση του νέου φορέα, χωρίς κενά χρονικά διαστήματα.
2. Να συμμορφωθούν στην από 26/9 Εισαγγελική Παραγγελία και να δώσουν τα πλήρη πρακτικά των Συνεδριάσεων του ΔΣ ώστε με διαφάνεια να γνωρίζουν όλοι οι Εργαζόμενοι τι έχει συζητηθεί και αποφασιστεί για το μέλλον του Οργανισμού.
3. Να προγραμματίσουν ανοιχτές Συναντήσεις με τους Εργαζομένους ώστε να υπάρξει σαφής και δημόσια δέσμευση απέναντί τους.

ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ, ΤΟΣΟ ΚΑΘΑΡΑ.
Όλα τα υπόλοιπα είναι παιχνίδια στην πλάτη μας.

Το ΔΣ του ΣΕΚΕΕΛ