ΣΕΚΕΕΛ: Χρειάζεται ουσιαστική διαβούλευση για το νέο οργανόγραμμα του ΚΕΕΛΠΝΟ

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Παράταση στην περίοδο διαβούλευσης ώστε ο διάλογος να είναι ουσιαστικός και όχι προσχηματικός, ζητούν από την Επιτροπή Μελέτης του Θεσμικού Εκσυγχρονισμού του ΚΕΕΛΠΝΟ, οι εργαζόμενοι στο Κέντρο.

Προς : Τα μέλη της Επιτροπής Μελέτης για τον Θεσμικό εκσυγχρονισμό του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.

Το κοινοποιηθέν σχέδιο Οργανογράμματος και η επί μήνες σε εξέλιξη διαδικασία μελέτης για το Θεσμικό εκσυγχρονισμό του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. είναι κεφαλαιώδους σημασίας για το σύνολο του εργαζομένων του Οργανισμού καθώς και για το μέλλον του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Με δεδομένο ότι:

– Η κοινοποίηση πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 27/4/2017
– Μεσολαβούν 3 μη εργάσιμες ημέρες και μόνο 2 εργάσιμες (!)
– Η αναμονή εκ μέρους των εργαζομένων ξεπέρασε τους 12 μήνες, το ορισθέν διάστημα της 3ης Μαΐου 2017 είναι απόλυτα μη ρεαλιστικό και επ’ουδενί δεν μπορεί να στηρίξει την πολλάκις πεφρασμένη δέσμευση της Επιτροπής για Διαβούλευση με τους Εργαζόμενους επί του Σχεδίου Οργανογράμματος. Η ανάγκη ο διάλογος να είναι ουσιαστικός και όχι προσχηματικός και κενός περιεχομένου, πρέπει να αποδειχθεί με την παράταση κατά τουλάχιστον 4 εβδομάδες του χρονικού διαστήματος. Επί της ουσίας και ενδεικτικά, και παρά τις επανειλημμένες εισηγήσεις του ΣΕΚΕΕΛ, στο Σχέδιο παρατηρούνται σημαντικές ελλείψεις αναφορικά με :

– σαφή αναφορά σε στελέχωση (σε αριθμό και ειδικότητα) των νέων οργανικών μονάδων
– σαφή αναφορά σε αριθμό οργανικών θέσεων τόσο για τους υπηρετούντες εργαζόμενους όσο και για το μελλοντικό προσωπικό.

– σαφή πρόβλεψη μεταβατικών διατάξεων για εργαζόμενους του ΚΕΕΛΠΝΟ που στελεχώνουν τρίτους φορείς.

Έχουμε τονίσει από την πρώτη στιγμή και μένουμε σε αυτό ΑΜΕΤΑΚΙΝΗΤΟΙ ότι δε θα δεχθούμε οποιαδήποτε ρύθμιση η οποία δε θα διασφαλίζει με σαφήνεια και στο σύνολο, το εργασιακό μέλλον όλων των υπαλλήλων του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Επιπλέον, το σχέδιο Εσωτερικού Κανονισμού χρήζει λεπτομερούς νομικής επεξεργασίας προκειμένου οι διατάξεις του να δημιουργήσουν ένα ασφαλές και νόμιμο εργασιακό πλαίσιο για τους εργαζόμενους του ΚΕΕΛΠΝΟ, καθότι
τουλάχιστον το ¼ των άρθρων του σχεδίου ΕΚΛ αναφέρεται σε διαδικασίες απόλυσης, δίωξης και πειθαρχικού ελέγχου των υπάλληλων.

Ως εκ τούτου και προκειμένου η Διαβούλευση να είναι ουσιαστική και όχι προσχηματική, σας καλούμε να αναθεωρήσετε την ημερομηνία ολοκλήρωσης της Διαβούλευσης με άμεση απόφαση και κοινοποίησή της στο Σωματείο Εργαζομένων και στους Εργαζόμενους του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Με εκτίμηση,
Εκ μέρους του ΔΣ του ΣΕΚΕΕΛ