Σε τι μπορεί να μας ωφελήσει η λήψη Ζεόλιθου;

  • Iatropedia
Πολλοί είναι αυτοί που θα αναρωτιούνται πως ένα πέτρωμα όπως ο Ζεόλιθος μπορεί να προσφέρει το οτιδήποτε θετικό στον οργανισμό μας! Ο Ζεόλιθοςείναι από αυτά τα φυσικά πετρώματα που έχουν δημιουργηθεί για να προσφέρουν τις ευεργετικές τους ιδιότητες τόσο στην φύση όσο και στον ανθρώπινο οργανισμό.

Ο όρος Ζεόλιθος, αρχικά επινοήθηκε το 1756 από τον Σουηδό Axel Fredrik Cronstedt, έναν μεταλλειολόγο, ο οποίος παρατήρησε ότι κατά την ταχεία θέρμανση του στιλβίτη υλικού, παράγονταν μεγάλη ποσότητα ατμού από το νερό που είχε προσροφήθει από το υλικό.

Μέσα από αυτή την διαδικασία κάνει την πρώτη του εμφάνιση ο όρος Ζεόλιθος, παρόλα αυτά όμως τα θαυματουργά του αποτελέσματα δεν ήταν ακόμα γνωστά. Μέσα από μια σειρά ερευνών παρατηρήθηκαν τα θετικά αποτελέσματα που μπορεί να έχει η χρήση του στην ανθρώπινη υγεία, και όλα αυτά εξαιτίας της μορφής που έχει.

Ο Ζεόλιθος είναι ένα φυσικό ένυδρο αργιλοπυριτικό υλικό με σημαντικές ιδιότητες από πλευράς χημειοσύνθεσης στοιχείων όσο και ικανότητας ιοντοανταλλαγής, δηλαδή ικανότητας να δεσμεύει άλλα στοιχεία και ολόκληρες ενώσεις, ενώ διαθέτει αυτές τις ικανότητες καθώς είναι ένα από τα λίγα αρνητικά φορτισμένα ορυκτά στη φύση.

Από τις σημαντικότερες και πιο γνωστές κατηγορίες θεωρείται ο Ζεόλιθος ο οποίος έχει την μεγαλύτερη ποσότητα κλινοπτιλόλιθου στην σύστασή του, και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στην ιατρική πέραν από όλες τις άλλες του χρήσεις.

Ο Ζεόλιθος που περιέχει ποσότητα σημαντική σε κλινοπτιλόλιθο έχει μεγάλη χρησιμότητα στη βιομηχανία για τον καθαρισμό του νερού, σαν καταλύτης για την παρασκευή των προηγμένων υλικών καθώς και στην πυρηνική επανεξεργασία, καθώς τα πυρηνικά απόβλητα που περιέχουν ραδιενεργά ισότοπα μπορούν να καθαριστούν με αυτόν.

Ενώ τις τελευταίες δεκαετίες έχει σημαντικά αναπτυχθεί και η χρήσης του στην ιατρικής καθώς είναι ένα απαραίτητο συμπλήρωμα διατροφής εξαιτίας της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και των άλλων ρυπογόνων παραγόντων που μπορεί να είναι επιβλαβής για τον οργανισμό μας, και πλέον ερχόμαστε καθημερινά σε επαφή με αυτούς.

Σημαντικό φυσικό στοιχείο ο Ζεόλιθος για την διατήρηση της υγείας και της ευεξίας, καθώς μερικές από τις βασικές του λειτουργίες είναι σημαντικές για την γενικότερη υγεία μας καθώς μπορεί να μας προσφέρει βοήθεια σε:

Οστεοπόρωση

Οι πόροι από τους οποίους σχηματίζεται ο Ζεόλιθος μπορούν να εγκλωβίσουν τις τοξίνες ώστε να μην ανεβάσουν την οξύτητα στο σώμα και να μην οδηγήσουν τον οργανισμό να μεταφέρει ασβέστιο από τα οστά στους ιστούς ώστε να διατηρήσει με ρύθμιση το σώμα μας σε ελαφρώς αλκαλικό περιβάλλον.

Η συνεχής μεταφορά ασβεστίου από τα οστά στο σώμα και τα υγρά του δημιουργεί ασβεστοπενία μια αρχική μορφή οστεοπόρωσης που μπορεί να εξελιχθεί σε οστεοπόρωση.

Ενώ ταυτόχρονα το πυρίτιο το οποίο διαθέτει στην σύνθεση του δρα ως ρυθμιστής για το ασβέστιο και τον φώσφορο, στοιχεία τα οποία συμβάλουν άμεσα σε μια υγιή μορφή των οστών και δημιουργώντας αποθέματα ασβεστίου στα οστά.

Δεσμευτικές ικανότητες

Μια από τις πιο σημαντικές λειτουργίες που μπορεί κανείς να εντοπίσει στον ζεόλιθο είναι η ικανότητα που έχει να δεσμεύει και να εξαλείφει βαρέα μέταλλα όπως είναι ο μόλυβδος, ο υδράργυρος, το κάδμιο, αλουμίνιο και του επιπλέον σιδήρου, χωρίς να αφαιρεί τα υγιή ιόντα και μέταλλα.

Επίσης έχει διαπιστωθεί ότι η μορφή του μπορεί να δεσμεύσει ουσίες όπως είναι τα φυτοφάρμακα, τα ζιζανιοκτόνα, καθώς και άλλες τοξίνες από το σώμα, ουσίες που η συσσώρευση τους κανείς ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν περί τις 100.000 χημικές ουσίες γύρω μας.

Με τα δεδομένα που διαθέτουμε ο Ζεόλιθος έχει την ικανότητα να απορροφήσει έως και το 30% του βάρους του. Μέσα από αυτή την διαδικασία της απομάκρυνσης όλων αυτών των βαρέων μετάλλων και τοξινών συμπεράνουμε ότι ο οργανισμός μας έχει την δυνατότητα να λειτουργήσει καλύτερα χωρίς την επιβάρυνση των ζωτικών του οργάνων.

Ενέργεια και ευεξία

Επειδή ζεόλιθο έχει χαρακτηριστεί ότι έχει την δυνατότητα να απομακρύνει διάφορα είδη τοξινών από το σώμα, έχει ως αποτέλεσμα να αυξάνει φυσικά την ενέργεια και την ευεξία. Έχει αναφερθεί ότι μπορεί να υπάρξει βελτίωση στην πνευματική διαύγεια και μια αίσθηση ευεξίας και ευτυχίας.

Αυτές ονομάζονται θετικές δευτερογενείς επιπτώσεις. Για παράδειγμα, η εκκαθάριση των βαρέων μετάλλων επιτρέπει στο μαγνησίου του σώματος να λειτουργεί αποτελεσματικά με την τριφωσφορική αδενοσίνη (ΑΤΡ), η οποία είναι η βιολογική πηγή της ενέργειας στο σώμα.

Όταν αυτή η αλληλεπίδραση συμβαίνει ιδανικά, οι άνθρωποι έχουν περισσότερη ενέργεια καθώς και μεγαλύτερη ευεξία. Μία μελέτη έχει αποδείξει ότι ο Ζεόλιθος φαίνεται επίσης να αυξήσει το επίπεδο της σεροτονίνης, η οποία είναι γνωστή ότι μπορεί να βοηθήσει στην ρύθμιση της διάθεσης.

Οξειδωτικό Στρες

Το οξειδωτικό στρες, θεωρείται ένα από τα κύρια γεγονότα που οδηγούν στην γήρανση και τον εκφυλισμό των νευρώνων.

Ο Ζεόλιθος, σύμφωνα με έρευνες μπορεί να λειτουργήσει ως ένα δυναμικό ανοσοενισχυτικό στην καταπολέμηση του οξειδωτικού στρες.

Ο κυτταρικός θάνατος και το οξειδωτικό στρες αξιολογήθηκαν με ρετινοϊκό οξύ, σε διαφοροποιημένα SH-SY5Y κύτταρα. Η αξιολόγηση της αντιοξειδωτικής δραστηριότητας έχει αξιολογηθεί σε ένα διαγονιδιακό μοντέλο γήρανσης που σχετίζετε με τον εκφυλισμό των νευρικών κυττάρων.

Η μελέτη έδειξε ότι η φροντίδα με ζεόλιθο, προστατεύει τα κύτταρα από τις βλαβερές ρίζες οξυγόνου, που προκαλούνται από τα ίδια τα κύτταρα’’.

Ενώ έρευνες έχουν δείξει ότι ο Ζεόλιθος είναι ένα φυσικό συμπλήρωμα διατροφής που θα μπορούσε να ωφελήσει κατά της υπεροξείδωσης των λιπιδίων και θα μπορούσε να βοηθήσει στην καλύτερη λειτουργία του ύπατος μετά από ηπατεκτομή, έτσι μπορούμε να επισημάνουμε τις αντιοξειδωτικές ιδιότητες του κλινοπτιλόλιθου κατά του οξειδωτικού στρες.

Ο Ζεόλιθος Θράκη™ της εταιρίας Superfoods™ είναι ένα φυσικό συμπλήρωμα διατροφής που έχει σχεδιαστεί να προσφέρει όλα τα θετικά στοιχεία του ζεόλιθου, καθώς η περιεκτικότητα του είναι 95% σε κλινοπτιλόλιθο.

Πρωταρχικός του ρόλος είναι η καλύτερη λειτουργία όλου του οργανισμού μέσα από την αποτοξίνωση που μπορεί να επιφέρει ο Ζεόλιθος Θράκη™ συνακόλουθο της απομάκρυνσης όλων των βλαβερών ουσιών που απορροφώνται από τον οργανισμό μας καθημερινά.

Το φυσικό συμπλήρωμα διατροφής Ζεόλιθος Θράκη™ μπορείτε να το βρείτε σε όλα τα φαρμακεία στην Ελλάδα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πόσο σημαντικά μπορεί να είναι το Ιχθυέλαιο και το Μουρουνέλαιο στην καθημερινή μας ζωή!!!

Ιπποφαές, η φυσική ευεξία και ισορροπία του ανθρώπινου οργανισμού!!!

Ποια μπορεί να είναι η διαφορά μεταξύ των μορφών συμπληρωμάτων διατροφής και γιατί υπερέχουν αυτά που η μορφή τους είναι σε σπρέι για το στόμα;

Τι μπορεί να δώσει νέα πνοή στα μαλλιά μας;