Σε κινητικότητα από σήμερα 1665 εργαζόμενοι της Υγείας! Πόσες μέρες θα μείνουν εκτός

  • Iatropedia
Ο κύβος ερρίφθη και από σήμερα 1665 εργαζόμενοι του τομέα της Υγείας λαμβάνουν «φύλλο πορείας» για να μετακινηθούν σε άλλα νοσοκομεία χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να γνωρίζουν σε ποια. Τι διαβεβαιώνει ο Άδωνις Γεωργιάδης και πόσα χρήματα ευελπιστεί να κερδίσει από τη διαδικασία της κινητικότητας

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Κοντά στα 32 εκατ. ευρώ φιλοδοξεί να κερδίσει από τα λουκέτα σε νοσοκομεία και κλίνες αλλά και από την κινητικότητα των εργαζομένων ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Χρήματα που ευελπιστεί να εξοικονομεί κάθε χρόνο από το ΕΣΥ αφού ήδη από τον υγειονομικό χάρτη εξαφανίστηκαν νοσοκομεία και κλινικές.

Οι εργαζόμενοι πάντως έχουν μπροστά τους Γολγοθά ανησυχίας καθώς από σήμερα ξεκινά η προκήρυξη των 1754 θέσεων στο ΕΣΥ που θα καλυφθούν μέσω της κινητικότητας. Οι θέσεις κατά τον υπουργό Υγείας είναι περισσότερες από τους εργαζόμενους που θα τεθούν στο καθεστώς του …πάγου, γεγονός που αποδεικνύει ότι κανείς δε θα χάσει τη θέση του.

Βέβαια δεν είναι λίγοι οι εργαζόμενοι που μπορεί και να αρνηθούν να λάβουν τις διαπιστωτικές πράξεις για μετακίνηση σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα καθώς δεν αποδέχονται την όλη διαδικασία αφού δεν τους αποσαφηνίζεται που ακριβώς θα εργάζονται στο άμεσο μέλλον.

Το διάστημα της κινητικότητας

Παρ αυτά ο Άδωνις Γεωργιάδης διαβεβαιώνει ότι μέχρι τις 26 Σεπτεμβρίου όλοι θα έχουν επιστρέψει στις δουλειές τους χωρίς να χάσουν τις θέσεις τους. «Οι ανάγκες αξιολογήθηκαν, μετρήθηκαν, είναι 100 παραπάνω τα κενά. Όσοι θα τεθούν σε διαθεσιμότητα θα πάνε σε αυτές τις θέσεις. Άρα απολύσεις δεν έχουμε», διαβεβαίωσε ο κ.Γεωργιάδης.

Κατά τον υπουργός Υγείας η όλη υπόθεση θα κρατήσει για κάθε εργαζόμενο από 15 έως 18 ημέρες όσο δηλαδή θα χρειαστεί να αξιολογηθεί, να δηλώσει σε ποιο νοσοκομείο θέλει να πάει και να επιστρέψει τελικώς στο ΕΣΥ.

Νέα κρεβάτια στα νοσοκομεία

Εκτός αυτού όμως ο κ.Γεωργιάδης υποστηρίζει ότι με την αναδιοργάνωση των κλινικών και των νοσοκομείων θα μπουν άμεσα σε γενική εφημερία 530 νέες κλίνες. Πως θα καταστεί αυτό δυνατό που ακόμη και σήμερα παραμένουν κλειστά πολύτιμα κρεβάτια εντατική, παραμένει μάλλον ένα ερώτημα…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Διαγνωστικές χρυσάφι για ΕΟΠΥΥ! Το κόλπο που στήθηκε για να αυξηθούν οι εξετάσεις

Το επικίνδυνο κουνούπι χτυπά ακόμη! Ο χάρτης των κρουσμάτων σε όλη τη χώρα

Γιατροί: Δώστε τώρα τα λεφτά! Τι ζητούν από ΕΟΠΥΥ και τι είπαν για Σαμαρά

Αλλάζουν όλα στα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ! Τι σχεδιάζεται για μονάδες, προσωπικό, κτίρια