Σε επίσχεση και μόνο για σοβαρά περιστατικά τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
ΕΚΑΒ
Σε αποχή μίας εβδομάδας προχώρησαν από σήμερα το πρωί οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης μη εξυπηρετώντας ασθενείς που χρειάζονται μεταφορά από το νοσοκομείο ή μεταφορά για επανεξετάσεις.

Έτσι, από σήμερα μόνο τρία ασθενοφόρα είναι διαθέσιμα για τη Χαλκιδική, εν μέσω τουριστικής περιόδου, για να εξυπηρετηθούν οι εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες που βρίσκονται ήδη και αναμένονται τις επόμενες εβδομάδες στην περιοχή.

Αφορμή για τις νέες κινητοποιήσεις στάθηκε το ζήτημα των αδειών άσκησης επαγγέλματος των οδηγών ασθενοφόρων με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εργαζομένων, Χρήστος Αγγελίδης, να αναφέρει μιλώντας στο ΣΚΑΪ ότι «αυτή τη φορά, το θέμα είναι θεσμικό».

Όπως εξηγεί, τον Αύγουστο του 2015, με Προεδρικό Διάταγμα και με απόφαση του του υπουργού Υγείας, είχε εκδοθεί η άδεια άσκησης επαγγέλματος για όσους οδηγούς έχουν περάσει από την απαραίτητη εκπαίδευση της σχολής του ΕΚΑΒ. Οδηγοί από τα νοσοκομεία που δεν είχαν άδεια άσκησης επαγγέλματος τοποθετήθηκαν από το υπουργείο σε θέσεις εξυπηρέτησης επειγόντων περιστατικών. Προτάθηκε τον περασμένο Οκτώβρη να περάσουν οι οδηγοί από εκπαίδευση εντός 8μήνου ώστε να είναι σε θέση να αποκτήσουν την άδεια, ωστόσο αυτή η διαδικασία δεν έχει ολοκληρωθεί μέχρι σήμερα.

Κατά την επταήμερη αποχή τα επείγοντα περιστατικά θα εξυπηρετούνται κανονικά, επισημαίνει ο κ. Αγγελίδης, καθώς το ΕΚΑΒ βρίσκεται ήδη στα όρια ασφαλείας του.

Το ΔΣ της Ομοσπονδίας έχει προγραμματίσει συνάντηση για την ερχόμενη Τετάρτη ώστε να αποφασιστεί εάν θα συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις.