Σε εφεδρεία και οι φαρμακοποιοί των νοσοκομείων

  • Iatropedia
Χωρίς νοσοκομειακούς φαρμακοποιούς κινδυνεύουν να μείνουν τα νοσοκομεία του ΕΣΥ καθώς η κυβέρνηση παρότι εξαίρεσε από την εργασιακή εφεδρεία γιατρούς και νοσηλευτές αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να βάλει στον «πάγο» τους 250 φαρμακοποιούς που εργάζονται στα 132 νοσοκομεία της χώρας.

Μπορεί συνολικά να μην ξεπερνούν τα 250 άτομα για 132 νοσοκομεία της χώρας και να διαχειρίζονται κοντά στο 1,2 δις ευρώ ετησίως από τα φάρμακα που διακινούνται στο ΕΣΥ, κινδυνεύουν όμως παρ αυτά να τεθούν εκτός νοσηλευτικών ιδρυμάτων αφού παραμένει θολό αν εξαιρούνται ή όχι από την εφεδρεία. Ένα τέτοιο ενδεχόμενο, όπως αναφέρει η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοποιών Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων, δημιουργεί τον κίνδυνο να κλείσουν φαρμακευτικά τμήματα νοσοκομείων σε όλη τη χώρα και να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν οι ασθενείς.

Την ίδια ώρα οι φαρμακοποιοί των νοσοκομείων δεν γνωρίζουν καν αν θα αλλάξουν και …κλάδο με το νέο βαθμολόγιο αλλά ούτε τι θα γίνει με τα τμήματα που εργάζονται μετά τη συγχώνευση των νοσοκομείων καθώς οι όποιες αλλαγές δεν αναφέρονται στο σχετικό νόμο.

Γι αυτό ζητούν μεταξύ άλλων να ξεκαθαρίσει η κατάσταση σχετικά με τον κλάδο τους, να μην καταργηθεί το βαθμολόγιο τους και να εξαιρεθεί ο κλάδος από την εργασιακή εφεδρεία.

Να σημειωθεί ότι η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοποιών Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων επί σειρά ετών ζητά προσλήψεις προσωπικού καθώς αντιστοιχούν ένας έως δύο εργαζόμενοι για κάθε νοσοκομείο της χώρας.