Σε απόγνωση γιατρός στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας…

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Δεν είναι ο πρώτος που αντιμετωπίζει οικιστικό πρόβλημα εκεί που τον ...έστειλαν να υπηρετήσει χωρίς σχετική πρόβλεψη και με ψεύτικες υποσχέσεις. Αλλά είναι εξοργιστικό να βλέπεις έναν γιατρό να περνάει τέτοιο Γολγοθά την ώρα που καλείται να σώσει ανθρώπινες ζωές. Στο Γ.Ν. Θήρας οι γιατροί δεν παίρνουν μισθό ΕΣΥ, αλλά μισθό ιδιωτικού ΠΕ (1300 ευρώ) που είναι στα "καθαρά" του πολύ μικρότερος των γιατρών του ΕΣΥ. Επιπλέον είναι χωρίς νοσοκομειακό επίδομα και χωρίς επίδομα ενοικίου! Και δείτε τι ζουν...

Διαβάστε παρακάτω την έκκληση του γιατρού από τον λογαριασμό του στο facebook:

Πριν από επτά περίπου μήνες και αφού είχα μείνει άλλους επτά περίπου μήνες σε ένα δωμάτιο με τουαλέτα σε κοινοτικό ξενώνα όπου συνεχίζουν να μένουν άλλοι έξι νομίζω γιατροί που υπηρετούν στο ΓΝ Θήρας όπως και εγώ , παρακινήθηκα από την τότε διοίκηση του Νοσοκομείου όπου σε συνεργασία με τον σύλλογο στήριξης και την συμφωνία που έγινε με έναν ιδιοκτήτη κατοικίας στο Εμπορείο της Θήρας να μετακομίσω εκεί αφού το υψηλό ενοίκιο θα πληρωνόταν με κάποια συμφωνία μεταξύ των.

Προέβαλλα αντιρρήσεις και φοβίες ότι μπορεί να μείνω χωρίς κατοικία τελικώς αφού φοβόμουν για την πληρωμή του ενοικίου ότι δεν θα γίνει αλλά πήρα διαβεβαίωση από το ιδιοκτήτη αλλά και από την τότε διοίκηση αλλά και από τον σύλλογο στήριξης ότι είναι ζήτημα χρόνου να λυθούν όλα τα προβλήματα και όλα θα πάνε καλά .

Σήμερα επτά μήνες μετά το πρόβλημα παραμένει αφού ο Δήμος που θα έπρεπε να αναλάβει την εκταμίευση των χρημάτων από το Ίδρυμα Νομικού και που αφορά την πληρωμή των ενοικίων των υγειονομικών που υπηρετούν στο ΓΝ Θήρας τα έχει “τσουγκρίσει” άγρια με την Διοίκηση του Νοσοκομείου για λόγους που δεν θέλω να αναφέρω και δεν με ενδιαφέρουν.

Αποτέλεσμα είναι ο ιδιοκτήτης να απαιτεί τα χρήματά του όπως κει είναι πολύ λογικό και εγώ να βρίσκομαι στην θέση να είμαι άστεγος αφού πρέπει να αφήσω το σπίτι το οποίο πρέπει να ενοικιαστεί από άλλους ενοικιαστές που ήδη το έχουν δει και περιμένουν να το αδειάσω.. Εγώ θα πρέπει λοιπόν να συνεχίσω να βλέπω , να εξετάζω και να χειρουργώ αλλά να ξεκουράζομαι σε ένα εξεταστικό κρεβάτι ή στην καλύτερη των περιπτώσεων σε άδειο θάλαμο ασθενών .

ΒΟΗΘΕΙΑ
Harilaos Baliakos