Σε απόγνωση χιλιάδες γιατροί από τα χρέη των Ταμείων

  • Iatropedia
Δε φθάνουν τα αμέτρητα φορολογικά μέτρα της κυβέρνησης και η νέα πολιτική του υπουργείου Υγείας που καθηλώνει με τον ΕΟΠΥΥ τις αμοιβές τους, χιλιάδες ιδιώτες γιατροί κινδυνεύουν με λουκέτο και εξαιτίας των οφειλών πολλών Ταμείων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο ο ΟΠΑΔ χρωστά σε γιατρούς της Αθήνας κοντά στα 350 εκατ. ευρώ. Οφειλές που δεν έχουν αποδοθεί εδώ και δύο χρόνια.

Και το ζήτημα είναι ότι παρά τις διαβεβαιώσεις ότι θα καταβληθούν άμεσα, μέχρι στιγμής οι λογαριασμοί των γιατρών παραμένουν άδειοι.

Αποτέλεσμα είναι ορισμένοι ιδιώτες γιατροί να αναγκάζονται να ζητούν από ασφαλισμένους να τους καταβάλουν την ελάχιστη ιατρική αμοιβή με την αντίστοιχη βέβαια έκδοση απόδειξης παροχής υπηρεσιών.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε όμως της παρέμβαση της διοίκησης του ΟΠΑΔ η οποία καλεί τώρα τους γιατρούς να …παράσχουν τις απόψεις τους σχετικά με το θέμα, δηλαδή ουσιαστικά να απολογηθούν. Ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας (ΙΣΑ) με επιστολή του προς τον πρόεδρο του ΟΠΑΔ Κ.Σουλιώτη ζητά να σταματήσει τις κλήσεις προς τους γιατρούς αναγνωρίζοντας τη οικονομική στενότητα αλλά και το γεγονός ότι ακολουθούσαν αποφάσεις του Συλλόγου.