Σαρωτικοί έλεγχοι για το κάπνισμα ελέω τρόικας!

  • Iatropedia
Αναθερμαίνονται οι έλεγχοι για το κάπνισμα από το υπουργείο Υγείας προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα στα Ταμεία. Που εστιάζουν οι ελεγκτές;

Το σώμα επιθεωρητών υγείας (ΣΕΥΥΠ) έχει βγει σε σαφάρι ελέγχων το τελευταίο διάστημα προκειμένου να συγκεντρώσει χρήματα κυρίως από τα καταστήματα μεγάλης έκτασης και με ζωντανή μουσική που μπορούν νόμιμα να επιτρέψουν στον πελάτες τους να καπνίζουν, αρκεί να έχουν αγοράσει το ειδικό «τσιγαρόσημο» από τις εφορίες.

Οι αρμόδιες αρχές του υπουργείου Υγείας διαπίστωσαν ότι πολλοί καταστηματάρχες …αποφεύγουν εντέχνως να καταβάλουν τα χρήματα που πρέπει προκειμένου να μπορούν οι πελάτες τους να καπνίζουν. Γεγονός που σημαίνει βέβαια ότι δε γεμίζουν τα Ταμεία του υπουργείου Υγείας.

Έτσι στο πλαίσιο της αύξησης των εσόδων οι «ράμπο» του υπουργείου Υγείας έχουν ξεκινήσει να ελέγχουν κυρίως νυχτερινά μαγαζιά με ζωντανή μουσική όπως μπουζούκια και μουσικές σκηνές.

Άλλωστε τα έσοδα από την …επιχείρηση κάπνισμα δεν είναι και τα αναμενόμενα. Παρότι οι αρμόδιοι του υπουργείου υπολόγιζαν περί τα 40 εκατ. ευρώ ετησίως μέχρι στιγμής δεν έχουν εισπραχθεί ούτε 2 εκατ. ευρώ.