Σαμοθράκη: Παρέμβαση του Μητροπολίτη για τα ασθενοφόρα στο νησί

  • Iatropedia
Επιστολή στον υπουργό Υγείας για την λειτουργία του Κέντρου Υγείας στην Σαμοθράκη, απέστειλε ο Μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης, Άνθιμος ζητώντας να μην πάρουν από το νησί τα δύο ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Στην επιστολή, τονίζεται το γεγονός ότι από το Κ.Υ. θα απομακρυνθούν 2 ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, γεγονός που θα δυσχεράνει σημαντικά τις διακομιδές ασθενών στο νησί.

Η επιστολή του Μητροπολίτη έχει ως εξής:

Κύριε Υπουργέ,

Πληροφορούμαι μαζί με όλους τους κατοίκους της περιοχής ότι στο νησί μας, την Σαμοθράκη πρόκειται να απομακρυνθούν τα δύο μικρά ασθενοφόρα του ΕΚΑB (το ένα μάλιστα είναι τύπου 4×4), τα οποία είναι απαραίτητα για την μεταφορά των κατοίκων από τις κοινότητες στο Κέντρο Υγείας της Χώρας. Αυτή η εξέλιξη, αν και εφόσον ισχύσει, δημιουργεί αίσθημα τραγικής εγκατάλειψης των ηλικιωμένων ανθρώπων που είναι λιγοστοί, διεσπαρμένοι στο ακριτικό μας νησί και η μεγαλύτερη αγωνία τους είναι η αποκατάσταση της υγείας τους όταν αυτή κλονίζεται.

Σας γνωρίζουμε ότι το νησί δεν έχει τουρισμό, οι κάτοικοι είναι οικονομικά στην πιο έσχατη ένδεια και η αβεβαιότητα που θα τους δημιουργήσει η απομάκρυνση των δύο ασθενοφόρων θα τους οδηγήσει να μετακομίσουν τον χειμώνα μαζικά στην Αλεξανδρούπολη, ώστε να έχουν πρόσβαση στο νοσοκομείο μας για την παροχή των υπηρεσιών υγείας.

Κύριε Υπουργέ,

παρακαλούμε με τη εγνωσμένη ευαισθησία σας για τα θέματα των ηλικιωμένων ασθενών και του νησιού μας, της Σαμοθράκης να δώσετε άμεσα εντολή να παραμείνουν τα δύο ασθενοφόρα στο απομακρυσμένο νησί του Βορειοανατολικού Αιγαίου.

Μετά τιμής και ευχών

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

† Ὁ Ἀλεξανδρουπόλεως ΑΝΘΙΜΟΣ