Σαμαράς κατά Κουρουμπλή για το σκάνδαλο με τη Novartis

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Επίθεση κατά του Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο οποίος είχε διατελέσει υπουργός Υγείας στην πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, εξαπέλυσε ο Αντώνης Σαμαράς επικαλούμενος στοιχεία του ημερολογίου Φρουζή, τα οποία περιλαμβάνονται στη δικογραφία για τη Novartis...

Όπως καταγγέλλει ο κ. Σαμαράς, υπήρξε καταγγελία για τον κ. Κουρουμπλή, την οποία η αρμόδια Εισαγγελέας δεν εξέτασε αν αληθεύει ενώ ο τ. υπουργός Υγείας είχε συναντηθεί κατ΄ιδίαν με τον κ. Φρουζή σε κεντρικό ξενοδοχείο.

Οι αναφορές για τα γεγονότα αυτά περιλαμβάνονται στη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ο πρώην πρωθυπουργός κατά του νυν πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα και δικαστικών λειτουργών που ασχολούνται με την υπόθεση αυτή.

Ο Αντώνης Σαμαράς αναφέρεται σε «ψευδομάρτυρες» και αναρωτιέται για τον τρόπο που αντιμετωπίστηκαν οι καταθέσεις τους από τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης. Για την υπόθεση Novartis, σημειώνει ότι  οι πρακτικές της αφορούσαν πολλές χώρες και όχι μόνο την Ελλάδα…

“Ως προς την Ελλάδα, οι αναφορές στον διεθνή τύπο έκαναν λόγο για εµπλοκή 4.000 γιατρών και δηµοσίων υπαλλήλων στην ερευνώµενη υπόθεση. Στο πλαίσιο της έρευνας των αµερικανικών αρχών, η Novartis κλήθηκε να πληρώσει πρόστιµα ύψους 390 εκ. δολαρίων για δωροδοκία φαρµακοποιών στις ΗΠΑ, 25 εκ. δολαρίων για δωροδοκία ιατρών στην Κίνα, 85 εκ. δολαρίων για δωροδοκία σχετιζόµενη µε προµήθειες κρατικών νοσοκοµείων στην Τουρκία και 48,3 εκ. δολαρίων για δωροδοκίες στη Νότια Κορέα. Όσον αφορά την έρευνα για την Ελλάδα, η οποία ξεκίνησε µετά από καταγγελίες πρώην στελεχών της NOVARTIS, η έρευνα δεν έχει ακόµη ολοκληρωθεί από τις αρµόδιες αµερικανικές αρχές»…, αναφέρει ο κ. Σαμαράς.

Τέλος, ο τέως πρωθυπουργός κάνει λόγο με επαναλαµβανόµενη λασπολογία και για το γεγονός ότι η κυβέρνηση συστηµατικά επεδίωκε να κατασκευάσει ένα “σενάριο εµπλοκής” των αντιπάλων της σε διαφθορά… «Το πιο αδιανόητο, µάλιστα, είναι ότι ένας εκ των δηµοσίως καταγγελλόντων και τιµητών ήταν ο Π. Κουρουµπλής, ο οποίος την περίοδο της υπουργίας του συναντάτο µε τον αντιπρόεδρο της Novartis όχι στο υπουργικό του γραφείο, αλλά σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών! Πλείστοι άλλοι, µε προεξάρχοντα τον πρωθυπουργό Τσίπρα και τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Π. Πολάκη, σε κάθε δύσκολη για την κυβέρνηση στιγµή, επαναλάµβαναν µε νόηµα: «περιµένετε και σε λίγο θα σκάσει η υπόθεση Novartis», αναφέρει.