Σάλος από τα ρουσφέτια της τελευταίας στιγμής στον ΕΟΠΥΥ! Πως γλιτώνουν τα “γαλάζια” παιδιά

  • Iatropedia
Στα κάγκελα είναι οι συνδικαλιστές γιατροί του ΕΟΠΥΥ από τα ρουσφέτια της τελευταίας στιγμής που γίνονται για να γλιτώσουν τα ...δικά μας παιδιά

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Ρουσφέτια της τελευταίας στιγμής στον ΕΟΠΥΥ λίγο πριν τα «φύλλα πορείας» για τη διαθεσιμότητα!

Ευνοημένα θα είναι για άλλη μια φορά τα δικά μας… παιδιά και οι εκλεκτοί του συστήματος της ΝΔ καθώς σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του iatropedia.gr, ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Δημήτρης Κοντός προχωρά σε προκλητικές εξαιρέσεις.

Συγκεκριμένα ο κ.Κοντός- όπως αναφέρουν πηγές του iatropedia.gr- με προκλητικές αποφάσεις του, στέλνει τους ευνοημένους στην κεντρική διοίκηση προκειμένου να μην υποστούν τη βάσανο της διαθεσιμότητας.

Βέβαια αυτές οι πρακτικές των ολίγων εκλεκτών έχουν φέρει οργή και αγανάκτηση στους υπόλοιπους γιατρούς και ειδικά στους εκπροσώπους του κλάδου που διαπραγματεύονται με το υπουργείο Υγείας για τις αλλαγές στον ΕΟΠΥΥ.

Είναι ενδεικτικό ότι οι εκπρόσωποι του κλάδου ζήτησαν στην τελευταία συνάντηση που είχαν με τον υφυπουργό Υγείας Αντώνη Μπέζα, να αρθούν οι μετατάξεις της τελευταίας στιγμής και να επανέλθουν στις αρχικές τους θέσεις όσοι μετακινήθηκαν από τον Οκτώβριο του 2013 μέχρι σήμερα.

Η πρόταση δεν έγινε στο σύνολό της αποδεκτή, μήπως και σωθούν έστω την τελευταία στιγμή κάποιοι. Έτσι στις παλιές τους θέσεις θα γυρίσουν μόνο όσοι έτυχαν ευνοϊκής μεταχείρισης από την ημέρα έναρξης της απεργίας των γιατρών μέχρι σήμερα. Να σημειωθεί ότι στις γαλάζιες μετατάξεις της τελευταίας στιγμής είχαν ενταχθεί τόσο γιατροί όσο και εργαζόμενοι του ΕΟΠΥΥ.

Την ίδια ώρα πάντως που κάποιοι στριμώχνονται για να γλιτώσουν τη διαθεσιμότητα αλλά και το αβέβαιο μέλλον, τα «φύλλα πορείας» για τους υπόλοιπους είναι ήδη έτοιμα προς αποστολή και αναμένεται να αποσταλούν περίπου δύο εβδομάδες μετά το νομοσχέδιο για τη μεταρρύθμιση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Την Παρασκευή θα σταλεί στη Βουλή το νομοσχέδιο με όλες τις αλλαγές στον ΕΟΠΥΥ αλλά και τις προυποθέσεις κάτω από τις οποίες θα προσληφθούν στο ΕΣΥ οι γιατροί του Οργανισμού που θα δεχθούν να κλείσουν τα ιατρεία τους και να γίνουν πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.

Βέβαια μετά το «25ευρω» το ΠΑΣΟΚ πιέζει τον εταίρο του στην κυβέρνηση να δοθούν κάποια προνόμια ειδικά σε γιατρούς που είναι πολύ κοντά στη σύνταξη. Μεταξύ άλλων προτείνεται να έχουν τους ίδιους μισθούς με τους νοσοκομειακούς γιατρούς που έχουν τα ανάλογα χρόνια προυπηρεσίας.

Πρόταση που μπορεί να γίνει τελικά δεκτή από την κυβέρνηση όχι όμως και από τους νοσοκομειακούς γιατρούς που έχουν εκφράσει αντιρρήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μύθος η δωρεάν υγεία στην Ελλάδα: Τι γίνεται στο Βρετανικό ΕΣΥ;

Η πικρία Άδωνι για την υπόθεση «25ευρω»! Όλο το παρασκήνιο της κατάργησης! Τι έγραψε στο Twitter

Με την έξοδο η λυπητερή! Τι πληρώνουν στο ΕΣΥ οι ανασφάλιστοι και χωρίς το «25ευρω»!

Μύθος η δωρεάν υγεία στην Ελλάδα: Τι γίνεται στο Βρετανικό ΕΣΥ;