Με ρυθμούς χελώνας φτάνουν διοικητές και γιατροί στα νοσοκομεία

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Έφτασε Αύγουστος αλλά ολοκληρώνεται έστω και τώρα η διαδικασία επιλογής των νέων διοικήσεων στα νοσοκομεία της χώρας. Ύστερα από εισήγηση της αρμόδιας Επιτροπής Αξιολόγησης η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας επέλεξε τους τελευταίους αναπληρωτές διοικητές... Την ίδια ώρα, καταβάλλονται προσπάθειες να φτάσουν γιατροί στα νοσοκομεία μέσω των προκηρύξεων που "τρέχουν" ή τέλος πάντων προχωρούν με ρυθμούς χελώνας...

Διαβάστε την ανακοίνωση από το υπουργείο Υγείας:

Μετά την ολοκλήρωση των προκηρύξεων 4Κ και 5Κ και την κάλυψη 985 μόνιμων θέσεων σε νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό που τοποθετείται αυτή την περίοδο, προκηρύχθηκαν από τα Νοσοκομεία και οι 760 θέσεις μόνιμων γιατρών στο ΕΣΥ.

Στο μεταξύ, τις επόμενες μέρες θα αποσταλεί στον ΑΣΕΠ η κατανομή 1.660 θέσεων μόνιμου νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού, που θα καλυφθούν σε μεγάλο βαθμό από κυλιομένους πίνακες του ΑΣΕΠ. Για τις ειδικότητες που δεν περιλαμβάνονταν στην 4Κ και την 5Κ, θα γίνει προκήρυξη. Με αυτό τον τρόπο υλοποιείται η δέσμευση της κυβέρνησης για 3.500 μόνιμες προσλήψεις στο ΕΣΥ μέσα στο 2016 με στόχο τη σταθεροποίηση και τη σταδιακή αναβάθμιση του δημόσιου συστήματος υγείας.

Εκτός, όμως, από τις παραπάνω προγραμματισμένες προσλήψεις, εγκρίθηκε από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης η Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου (ΠΥΣ) για άλλες 1.200 θέσεις μόνιμου νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού [800 νοσηλευτικό, 345 διαφόρων ειδικοτήτων, 40 πληρωμάτων ασθενοφόρου και 15 στο Ελληνικό Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών (ΕΚΕΨΥΕ)]. Η κατανομή των παραπάνω θέσεων θα αφορά τα νοσοκομεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και του Πειραιά με στόχο την ενίσχυσή τους έτσι ώστε να μπορούν να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των εργαζομένων για μετατάξεις προς την επαρχία.

Σε ό,τι αφορά τη στελέχωση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), έχουν ήδη διοριστεί οι περισσότεροι από τους 100 γιατρούς και αυτές τις μέρες αναλαμβάνουν και οι πρώτοι από τους συνολικά 400 νοσηλευτέςΜε τον τρόπο αυτό ενισχύεται η στελέχωση των λειτουργούντων ΜΕΘ και αυξάνονται οι διαθέσιμες κλίνες τόσο στην επαρχία όσο και στο λεκανοπέδιο που εξακολουθεί να υπάρχει λίστα αναμονής.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι είναι σε εξέλιξη η προκήρυξη για την κάλυψη 850 θέσεων με 8μηνες συμβάσεις μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ με σκοπό την πληρέστερη υγειονομική φροντίδα των προσφύγων στις δομές φιλοξενίας, αλλά και την ενίσχυση με προσωπικό των όμορων δημόσιων δομών υγείας.

Διαβάστε παρακάτω τα ονόματα των νέων αναπληρωτών διοικητών:

ΕΙΔΙΚΟ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ «ΜΕΤΑΞΑ»

Γεράσιμος Γιαννιώτης: Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Αθήνας και ειδικεύθηκε στην Χειρουργική Ορθοπεδική & Τραυματιολογία. Άσκησε το επάγγελμα του ως ιδιώτης ιατρός επί σειρά ετών, ενώ διετέλεσε  Διοικητής του Κέντρου Αποθεραπείας Φυσικής και Κοινωνικής Αποκατάστασης Ρόδου και διοικητής του ενοποιημένου τοπικού συστήματος Κοινωνικής Φροντίδας με την συγχώνευση του Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων Παίδων και του Οίκου Ευγηρίας, Δωδεκανήσου.

Πα.Γ.Ν. «ΑΤΤΙΚΟΝ»

Άννα Κρεμμύδα: Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας & Ενημέρωσης του ΕΚΠΑ. Έχει μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στη «Βιώσιμη Ανάπτυξη» από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και είναι υποψήφια Διδάκτορας του Τμήματος Οικιακής Οικονομίας & Οικολογίας του ίδιου Πανεπιστημίου. Εργάζεται επί σειρά ετών ως καθηγήτρια εφαρμογών στο ΤΕΙ Αθήνας, στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων με εισαγωγική κατεύθυνση τη Διοίκηση Μονάδων Υγείας Πρόνοιας.

ΓΝ ΣΕΡΡΩΝ

Λαμπρινή Καφταντζή: Έχει πτυχίο Βιολογίας από το University of Sussex της Μεγάλης Βρετανίας. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου με ειδίκευση στην Ανθρώπινη Μοριακή Γενετική από το Imperial College, School of Public Health του Λονδίνου και μεταπτυχιακού τίτλου στη Διεθνή Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας, από το Imperial College School of Public Health, του Λονδίνου. Έχει Διδακτορικό Ιατρικής Κοινωνιολογίας από το London School of Economics και έχει εργαστεί ως Aξιολογητής Τεχνολογιών Υγείας στο KiTEC του King’s College London και Αναλύτης πρόσβασης στην αγορά φαρμάκων για μεγάλη ιδιωτική εταιρεία.

Ν.Μ.Πα.Γ.Ν. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Σταύρος Τζωίδης: Έχει πτυχίο από τη Σχολή Νομικών και Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ, ενώ έχει αποφοιτήσει επίσης από τη Σχολή  Εφαρμογής Οικονομικών Επιστήμων του Γενικού Επιτελείου Στρατού, το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων του Υπουργείου Παιδείας της Κύπρου και τη Σχολή Προγραμματιστών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του ελληνικού Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Έχει διατελέσει Διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών Μεραρχίας στην Αλεξανδρούπολη, Οικονομικός Σύμβουλος του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Κύπρου και Προϊστάμενος του Τμήματος Προμηθειών του Στρατηγείου του ΝΑΤΟ, στη Θεσσαλονίκη.

ΝΜΓΝΘ «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ»

Χρήστος Μάκος: Είναι πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης,  με μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και Διδακτορικό από το ΑΠΘ. Έχει διατελέσει μεταξύ άλλων διευθυντής στο νοσοκομείο Κιλκίς.

ΓΝ «ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ»

Ρουμπίνη – Κωνσταντίνα Τσαμασίρου: Έχει πτυχίο Βιολογίας από το  Πανεπιστήμιο Πατρών και Μεταπτυχιακό στην Μοριακή Βιολογία από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει διατελέσει, μεταξύ άλλων, αντιπρόεδρος του Δ.Σ. και Διευθύνουσα Σύμβουλος ιατρικής εταιρείας παροχής υπηρεσιών σε επαγγελματίες υγείας.

ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ξενοφών Παναγιώτου: Είναι πτυχιούχος του Οικονομικού Τμήματος της ΑΒΣΘ (σήμερα Πανεπιστήμιο Μακεδονίας) με μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στον κλάδο Διοικητικών Διευθυντών Νοσοκομείων της Υγειονομικής Σχολής Αθηνών (Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας). Έχει εργαστεί επί σειρά ετών σε διοικητικές θέσεις ευθύνης του ΕΣΥ, στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και στο ΨΝΑ «ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ».

ΓΝ ΠΕΙΡΑΙΑ «ΤΖΑΝΝΕΙΟ»

Εμμανουήλ Βαϊκούσης: Έχει πτυχίο Ιατρικής και Πτυχίο Βιολογίας από το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου (Master) στη Διοίκηση Μονάδων Υγείας από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και έχει εκπονήσει Διδακτορική διατριβή στην Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει εργαστεί ως Συντονιστής Διευθυντής ΕΣΥ στην Οφθαλμολογικής Κλινικής ΓΚΝ Νίκαιας και Επιμελητής Α΄ ΕΣΥ στην Οφθαλμολογική κλινική ΓΚΝ Αθηνών «Ο Ευαγγελισμός».

ΓΝΝ-ΠΕΙΡΑΙΑ «Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ» – ΓΝΔΑ «Η ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ»

Αργυρώ Χρυσαυγή: Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Βιολογίας από το  Πανεπιστήμιο Αθηνών με μεταπτυχιακό στον τομέα “Quantitative Genetics and Genome Analysis” από το University of Edinburgh. Έχει επίσης εκπονήσει διδακτορική  διατριβή (PhD) στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει διατελέσει υπεύθυνη τμήματος Μοριακής Διάγνωσης σε μεγάλο ιδιωτικό νοσηλευτικό ίδρυμα και αντιπρόεδρος Δ.Σ. ιδιωτικού Ιατρικού Διαγνωστικού Κέντρου.

ΕΙΔΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΦΡΟΔΙΣΙΩΝ & ΔΕΡΜΑΤΙΚΩΝ ΝΟΣΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Γεώργιος Χατζηπουλίδης: Είναι πτυχιούχος Μηχανολόγος Μηχανικός του ΑΠΘ με μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στη  Διοίκηση Μονάδων Υγείας από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και δεύτερο μεταπτυχιακό στη Διοίκηση – Διαχείριση Τεχνικών Έργων, επίσης από το ΑΠΘ. Είναι ακόμα, υποψήφιος Διδάκτωρ του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ. Έχει διατελέσει διευθυντής Τεχνικής Υπηρεσίας στο ΓΝ Καβάλας και στο ΓΝ Δράμας και Υπεύθυνος Τεχνικής Υπηρεσίας 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

ΓΝ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ

Στέφανος Καρακόλιας: Έχει πτυχίο Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Διοίκηση και Οικονομική Διαχείριση Μονάδων Υγείας από το  Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και δεύτερου μεταπτυχιακού στη Λογιστική και Χρηματοοικονομική επίσης από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Κατέχει Διδακτορικό Δίπλωμα Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης         από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Έχει διατελέσει Οικονομικός & Διοικητικός Διευθυντής σε ιδιωτική εταιρεία παροχής οικονομικών υπηρεσιών και επιστημονικός συνεργάτης σε Ερευνητικά Έργα του  Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

ΓΝΑ ΠΑΙΔΩΝ «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ»

Άννα Ζωηρού: Είναι αριστούχος του τμήματος Διοίκηση Επιχειρήσεων του ΑΤΕΙ Αθηνών, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το  Πανεπιστήμιο Βρυξελλών και Διδακτορικού Διπλώματος (PhD) στα Εφαρμοσμένα Οικονομικά από το ίδιο Πανεπιστήμιο. Έχει εργαστεί ως Διευθύντρια Τμήματος Ανάπτυξης Έργων και Χρηματοδοτήσεων για ιδιωτικές επιχειρήσεις, υπήρξε μέλος της  Επιτροπής Προμηθειών Υγείας (ΕΠΥ), ειδική επιστημονική σύμβουλος για Θέματα Οικονομικών και Διεθνών Σχέσεων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες και Διευθύντρια Marketing Ιρλανδίας και Ηνωμένου