Ρούφηξε το δηλητήριο κροταλία από το πόδι του γιου της και τον έσωσε! (ΒΙΝΤΕΟ)

  • Iatropedia
Τον γύρο του κόσμου κάνει η αυθόρμητη πράξη που έκανε μια μητέρα από την Καλιφόρνια των ΗΠΑ, για να σώσει τη ζωή του μικρού της παιδιού, όταν ένας κροταλίας το δάγκωσε στο πόδι.

Όταν η Jaclyn Caramazza, η οποία και 9 μηνών έγκυος στο δεύτερο παιδί της, είδε πως τον μικρό της, Vinny, τον είχε δαγκώσει φίδι στο πόδι, δεν τα έχασε. Από ένστικτο κυρίως άρχισε να ρουφάει την πληγή με τα χαρακτηριστικά 2 τρυπήματα από το στόμα του φιδιού.

Ό,τι αίμα ρούφηξε το έφτυσε και συνέχισε όσο πιο πολύ μπορούσε. Μπορεί αυτό που έκανε να βοήθησε σίγουρα την ζωή του παιδιού της, αλλά οι ειδικοί επισημαίνουν ότι αυτή δεν είναι η σωστή μέθοδος.

Οι πρώτες βοήθειες σε αυτές τις περιπτώσεις περιλαμβάνουν τον καθαρισμό της πληγής και το να την κρατήσετε κάτω από το ύψος της καρδιάς, αλλά ΠΟΤΕ δεν πρέπει να ρουφήξετε το δηλητήριο με το στόμα, να χαράξετε την πληγή με μαχαίρι ή να βάλετε επίδεσμο.

Ευτυχώς η Jaclyn, μετά την “ηρωική” της ενέργεια, πήγε επιτόπου το παιδί στο νοσοκομείο, το οποίο ήταν σε απόσταση 5 λεπτών, όπου δόθηκε και στους δύο αντίδοτο. Στάθηκε και διπλά τυχεροί, όπως λένε οι γιατροί, που το παιδί που κυοφορεί δεν έπαθε τίποτα από το δηλητήριο που ρούφηξε εκείνη.

http://www.dailymail.co.uk/