Ρόδος: Τι θέλεις το ασθενοφόρο όταν έχεις μεγάλα, γερά παντζούρια…

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Από την 1η Δεκεμβρίου, η Ρόδος έμεινε με τρία ασθενοφόρα καθώς έληξε η σύμβαση εννέα διασωστών που είχαν προσληφθεί μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ. Το αποτέλεσμα είναι να βρίσκονται σε λειτουργία μόνο 3 ασθενοφόρα για την κάλυψη των μόνιμων κατοίκων που ξεπερνούν τις 110.000 ενώ το καλοκαίρι με τους τουρίστες ξεπερνούν το 1 εκατ. Το αποτέλεσμα ήταν στον Έμπωνα να χρειαστεί σε προηγούμενο χρόνο να μεταφέρουν ένα τραυματισμένο παιδί πάνω σε παντζούρι παραθύρου! Και το γεγονός οδήγησε στην ευαισθητοίηση δύο πολιτών που έκαναν δωρεά!

Το παιδί χρειάστηκε να μεταφερθεί πάνω σε παντζούρι επειδή δεν υπήρχε σανίδα ακινητοποίησης με τους απαραίτητους ειδικούς ιμάντες. Το Κέντρο Υγείας Έμπωνα παραμένει χωρίς ασθενοφόρο εδώ και τέσσερα χρόνια, ενώ ολόκληρη η Ρόδος έχει μείνει με μόλις τρία ασθενοφόρα, δύο για τις ανάγκες της πόλης και ένα για όλο το υπόλοιπο νησί.

Κάπως έτσι, στο Κέντρο Υγείας Έμπωνα, έγινε δωρεά από τους κ. Μανώλη Ρουσακάκη και Γιώργου Ζαμπελλάκη για την αγορά μίας σανίδας ακινητοποίησης με τους απαραίτητους ιμάντες και ενός scoop stretcher – φτυάρι μεταφοράς ασθενών.

Η κατάσταση στο Κέντρο Υγείας Εμπωνα, περιγράφεται παραστατικά στην ανάρτηση που έγινε στην σελίδα του Κέντρου στο facebook: «Πάνω από 4 χρόνια χωρίς ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Έμπωνα. Ζήσαμε πολλές στιγμές αγωνίας και φόβου για την έγκαιρη και ασφαλή διακομιδή ασθενών!!! Παρά τις υποσχέσεις και τη δημιουργία τομέα ΕΚΑΒ Έμπωνας, η πλέον απομακρυσμένη και δύσβατη περιοχή του νησιού, παραμένει ακάλυπτη από ασθενοφόρο και έρμαιο όλων όσων ξέρουν μόνο να υπόσχονται χωρίς να κρατούν το λόγο τους!!! Επειδή πρόσφατα αναγκαστήκαμε να μεταφέρουμε ένα παιδί πάνω σε παντζούρι, επειδή πολλές φορές δίνουμε τις πρώτες βοήθειες στο δρόμο, επειδή οι εκλογές ακόμη αργούν, επειδή βαρεθήκαμε τις υποσχέσεις και τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα, αλλά πάνω από όλα.

εμπωνα