Ρόδι το ευεργετικό.Χαρίζει υγεία και ευεξία χωρίς να ξοδέψετε χρήματα.

  • Iatropedia
Ρόδι ελιξήριο νεότητας. Εκτός από τύχη ομορφαίνει, χαρίζει ευεξία και καλή υγεία. Η καθημερινή κατανάλωση ενός ποτηριού χυμού ροδιού, θωρακίζει τον οργανισμό και συμβάλει αποτελεσματικά στην αντιγήρανση. Δεν είναι εξάλλου τυχαίο,το γεγονός, ότι σε όλους τους Αρχαίους πολιτισμούς από τους Έλληνες και τους Αιγύπτιους μέχρι την Κίνα και τη Βαβυλώνα κατείχε περίοπτη θέση. Σε λιγότερο από ένα μήνα που θα ξεκινήσει η συγκομιδή του, μη διστάσετε να το απολαύσετε σκέτο ως φρούτο,ή να το προσθέσετε σε σαλάτες .

Όπως ανακάλυψαν Αμερικανοί επιστήμονες , η αντιοξειδωτική ικανότητά του ροδιού ή «μήλου της Καρχηδόνας» όπως το ονόμαζαν οι Ρωμαίοι είναι έως και τρεις φορές μεγαλύτερη απ’ αυτήν του πράσινου τσαγιού.

Μετά από αναλύσεις, που έκαναν στα εργαστήρια εντόπισαν , ότι εμπεριέχει τρεις διαφορετικές μορφές αντιοξειδωτικών ουσιών: τανίνες, ανθοκυανίνες, ελλαγικό οξύ .

Παράλληλα καλύπτει το 40% της ποσότητας της βιταμίνης C και το 25% του φυλλικού οξέοςπου έχει καθημερινά ανάγκη ένας ενήλικας. Είναι ακόμη πλούσιο σε βιταμίνες Α, C και Ε,σίδηρο, κάλιο, φυτικές ίνες και έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες.

Άλλες επιστημονικές μελέτες ,που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο Καρδιολογίας της Βοστώνης έδειξαν, ότι ένα ποτήρι χυμός ροδιού , μειώνει την αρτηριακή πίεση , συμβάλλοντας έτσι στην ομαλή λειτουργία της καρδιάς.

Πάντως οι επιστήμονες ,δεν σταματούν να ανακαλύπτουν τις ευεργετικές του ιδιότητες στην σωστή κυκλοφορία του αίματος, στην καλή λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος, στην προστασία από εγκεφαλικές βλάβες, στη γονιμότητα αλλά και στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης.

Τελευταίες μελέτες που έγιναν αναφέρουν πως η καθημερινή κατανάλωση ροδιού από μια μέλλουσα μητέρα, μπορεί να αποτρέψει ενδεχόμενη εγκεφαλική βλάβη του εμβρύου.

Πάντως , Ισραηλινοί επιστήμονες προβλέπουν πως στο μέλλον ,το λάδι και το κρασί ,που θα βγαίνει από το ρόδι, θα καταπολεμά τον καρκίνο του μαστού και τον καρκίνο του προστάτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Χτυπά «κόκκινο» η λίμπιντο με το kinky sex.

10 πράγματα για τα όνειρα που δεν ξέρετε. ΒΙΝΤΕΟ

Πως θα είναι εμφανισιακά οι γυναίκες στο άμεσο μέλλον;

Σε ποια ηλικία είναι μια γυναίκα, πιο θελκτική και όμορφη για τους άνδρες;