Ρεπορτάζ του BBC για τον Γολγοθά των Ελλήνων σοβαρά πασχόντων

1c756711f01df947b7408b1ad5e5662a.png
Είδηση πάλι έγινε η χώρα μας για την δραματική κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία. Συγκεκριμένα, την ταλαιπωρία μιας γυναίκας με καρκίνο στο "Θεαγένειο" καταγράφει σε ρεπορτάζ του Βρετανός δημοσιογράφος για λογαριασμό του BBC. Όλα ξεκινούν όταν η γυναίκα μαθαίνει ότι δεν μπορεί να κάνει μια απλή αξονική τομογραφία επειδή ο τομογράφος είναι χαλασμένος και πρέπει να επανέλθει μετά από 4 μήνες...!

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Η 35χρονη αναγκάστηκε, όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ να πάει σε ιδιωτικό νοσοκομείο και βέβαια να πληρώσει 600 ευρώ για να πραγματοποιήσει την εξέταση...

Με την δημοσιοποίοηση της κατάστασης αυτής ωστόσο θέλησε να βοηθήσει άλλους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα στο δημόσιο σύστημα Υγείας της χώρας που τελεί υπό κατάρρευση λόγω της υποχρηματοδότησης των τελευταίων ετών.

Ίδρυσε λοιπόν μια ΜΚΟ που βοηθά φτωχούς και άστεγους της Θεσσαλονίκης καθώς η εμπειρία της οδηγεί σδτο συμπέρασμα όπτι το ελληνικό σύστημα Υγείας ελάχιστη σχέση έχει με αυτά στην υπόλοιπη δυτική και βόρια Ευρώπη.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του BBC, το σύστημα Υγείας της Ελλάδας συνεχίζει να καταρρέει.

Η χρηματοδότηση των κρατικών νοσοκομείων έχει μειωθεί περισσότερο από 50% από το 2009 έως σήμερα. Οι ελλείψεις δε, είναι ολοφάνερες: δεν υπάρχουν υλικά όπως οινόπνευμα γάζες, σύριγγες.

Την ίδια ώρα, γιατροί και νοσηλευτές είναι δραματικά λιγότεροι από αυτούς που χρειάζονται τα νοσοκομεία για να λειτουργούν χωρίς πρόβλημα.

Ενώ, όπως εκτιμάται, οι δημόσιες δαπάνες για την Υγεία στην Ελλάδα αναμένεται να συρρικνωθούν στο 4% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος (ΑΕΠ) μέχρι το τέλος του 2015!

Μάλιστα στο ρεπορτάζ του BBC καταγράφεται και η αντίδραση των ασθενών που βιώνουν αυτή την κατάσταση ενώ παρουσιάζεται και η περίπτωση μίας 77χρονης, η οποία υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο.

Κι όταν το ασθενοφόρο έφτασε στο σπίτι της για να την παραλάβει, οι διασώστες είπαν στο γιο της να μην την πάει στο εφημερεύον νοσοκομείο διότι είναι υπερπλήρες. Ο γιος της 77χρονης επέλεξε τότε να την μεταφέρει σε ιδιωτικό πληρώνοντας 800 ευρώ για 3 ημέρες νοσηλείας της μητέρας του.

image description

ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ

Η ζάλη, ή αλλιώς ζαλάδα, είναι ένα σύμπτωμα που μπορεί να οριστεί ως το αίσθημα αστάθειας ή απώλειας της...

Κάντε αναζήτηση στην εγκυκλοπαίδεια υγείας του iatropedia.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Όλες οι ειδήσεις

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν

Top 5 Trends