Ρευστό στο Νοσοκομείο Ζακύνθου για να μην μπει λουκέτο!

  • Iatropedia
Αυξάνει τον προυπολογισμού του νοσοκομείου Ζακύνθου το υπουργείο Υγείας προκειμένου το νοσηλευτικό ίδρυμα να μη βάλει λουκέτο.

Όπως έγινε γνωστό με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) του Υπουργού Υγείας, κ. Ανδρέα Θ. Λυκουρέντζου, και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, κ. Χρήστου Σταϊκούρα, ενισχύθηκε ο κωδικός των Προμηθειών και Υπηρεσιών Υγείας του προϋπολογισμού του Νοσοκομείου Ζακύνθου κατά 880.411 Ευρώ και πλέον ανέρχεται στα 2.150.000 Ευρώ.

Να σημειωθεί ότι πριν λίγες ημέρες γιατροί και εργαζόμενοι είχαν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου ότι το νοσοκομείο μπορεί να έβαζε λουκέτο εξαιτίας της περιορισμένης χρηματοδότησης.

Ειδικότερα τόσο εργαζόμενοι όσοι και τοπικοί παράγοντες είχαν επισημάνει το πρόβλημα λέγοντας ότι έως το τέλος του μήνα το νοσηλευτικό ίδρυμα θα έμενε ακόμη και χωρίς τρόφιμα για τους ασθενείς καθώς τα μετρητά τελείωναν και μαζί τους και τα αποθέματα.

Πάντως ήδη το νοσοκομείο παρουσιάζει ελλείψεις σε φάρμακα και βασικό υγειονομικό υλικό έως ότου τουλάχιστον φθάσει το νέο κονδύλι.