Ραντεβού το Σεπτέμβριο με κινητοποίησες για τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ!

  • Iatropedia
Παράταση έως τις 3 Σεπτεμβρίου δίνουν οι συμβεβλημένοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ στο Υπουργείο Υγείας για την καταβολή των χρημάτων που τους οφείλονται. Διαφορετικά θα προχωρήσουν σε αναστολή της συνεργασίας με τον Οργανισμό.

Περιθώριο έως τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου, δίνουν στο Υπουργείο Υγείας οι συμβεβλημένοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ προκείμενου να αποπληρωθούν το σύνολο των χρημάτων που τους οφείλονται.

Οι κλινικοί και εργαστηριακοί γιατροί που συνεργάζονται με τον Φορέα ανέβαλαν την ημερομηνία έναρξης της αναστολής συνεργασίας με τον ΕΟΠΥΥ, με γνώμονα το κοινωνικό όφελος και μετά από μερική πληρωμή στις 14 του Αυγούστου.

Σύμφωνα με τους επικεφαλής της Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ, εργάζονται για μήνες επί πιστώσει, «χρηματοδοτώντας ατόκως και επί διετία, με 800 εκατ. ευρώ το σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας».

Ούτε ευρώ δεν έχουν δει οι γιατροί από τα ταμεία που συμμετέχουν στον ΕΟΠΥΥ για το 2010 και το 2011 και πριν από μερικές απέδωσαν εξώδικο, ζητώντας την αποπληρωμή τους έως και τον Ιούνιο.

Οι γιατροί χαρακτηρίζουν αποσπασματικές και ελλιπείς τις πληρωμές στις οποίες προχώρησε ο ΕΟΠΥΥ την προηγούμενη Τρίτη, όταν και καταβλήθηκαν οι επισκέψεις μέχρι Μάιο, οι κλινικές πράξεις μέχρι Απρίλιο και μερική πληρωμή εργαστηριακών Απριλίου.

Ο Οργανισμός οφείλει ακόμη τις επισκέψεις Ιουνίου, το παρακρατηθέν 10% αυτών από Ιανουάριο, καθώς και ιατρικές πράξεις από τον Απρίλιο αλλά και ποσά σε εργαστήρια ακόμη και από το Μάρτιο.

«Η πρωτοβάθμια περίθαλψη βρίσκεται σε οριακό σημείο», επισημαίνουν κλινικοί και εργαστηριακοί γιατροί και αξιώνουν σαφές και δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής των παλαιών οφειλών, των ενταχθέντων στον ΕΟΠΥΥ ταμείων, για τα έτη 2010 και 2011.