Η ψώρα και το τέλος της υπομονής ταλαιπωρούν τους πρόσφυγες

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Κρούσματα ακόμα και ψώρας έχουν εντοπιστεί στους εξαθλιωμένους πρόσφυγες που ξεκίνησαν από τις χώρες τους για να βρουν το ...όνειρο στην "πλούσια" βόρεια Ευρώπη και βρέθηκαν να ζουν μέσα στην πείνα και την βρώμα στην φτωχή Ελλάδα. Για τον λόγο αυτό, γιατροί από δημόσια νοσοκομεία "σηκώνουν τα μανίκια" και σπεύδουν να δώσουν χείρα βοηθείας.

Να οργανώσουν ιατρικές ομάδες οι οποίες θα κάνουν τακτικές επισκέψεις στους πρόσφυγες του Πειραιά ζητούν Σωματεία Εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία, με πρώτο το Σωματείο του ΓΝΑ «Ευαγγελισμός».

«Σκεφτόμαστε δε να οργανώσουμε όχι μόνο γιατρούς αλλά και νοσηλευτές» εξηγεί ο πρόεδρος ρου Σωματείου, Ηλίας Σιώρας τονίζοντας ότι το όλο εγχείρημα έχει νόημα μόνο αν γίνεται τακτικά και συμμετάσχουν μαζικά γιατροί κι από άλλα δημόσια νοσοκομεία.

Όπως έχει γίνει γνωστό, οι εργαζόμενοι του Ευαγγελισμού έχουν μαζέψει επίσης ρούχα και τρόφιμα τα οποία μετέφεραν σήμερα το πρωί στον Πειραιά μαζί με φάρμακα.

Όσο για τις ΜΚΟ, ο κ. Σιώρας είναι σαφής ότι «χρηματοδοτούνται και στηρίζονται από τους ίδιους που βομβαρδίζουν τους λαούς για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών τους».