Πρόβλημα στην πληρωμή εφημεριών στα Κέντρα Υγείας ΝΙΜΤΣ Αρεταίειο και Αιγινήτειο

  • Iatropedia
Πόσες ρυθμίσεις, πόσες αποφάσεις, πόσα ΦΕΚ και πόσες Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις χρειάζονται για να πάρει ένας ειδικευόμενος 400 ευρώ δεδουλευμένες εφημερίες; Ιδού το ερώτημα!

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Στα Κέντρα Υγείας παρουσιάζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα στην καταβολή των εφημεριών του πρώτου 3μηνου του έτους εξαιτίας της μεταφοράς μισθοδοσίας και εφημεριών στις ΔΥΠΕ με το νόμο περί ΠΕΔΥ του Α. Γεωργιάδη.

Όπως αναφέρει σε ενημερωτικό του σημείωμα ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, Δημήτρης Βαρνάβας, «στην κατανομή κονδυλίων εφημεριών τα ΚΥ έχουν ξεχωριστό κονδύλιο, ύψους 40 εκατ. ευρώ. Η ΟΕΝΓΕ έχει ζητήσει τα ΚΥ να επιστρέψουν στη δικαιοδοσία των Νοσοκομείων, προκειμένου να αποφευχθούν όλες αυτές οι δυσλειτουργίες. Ήδη επικοινωνήσαμε με Διοικητές ΥΠΕ, ζητώντας να επιταχύνουν της αποπληρωμή των εφημεριών στα ΚΥ».

Το πρόβλημα ωστόσο συνεχίζεται στα νοσοκομεία ΝΙΜΤΣ, Αρεταίειο και Αγινήτειο όπου οι γιατροί δεν έχουν λάβει εφημερίες ούτε για το μήνα Δεκέμβριο με αποτέλεσμα να κλείνει ο δρόμος και για την αποπληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών του τρέχοντος έτους.

Έτσι, ενώ οι περισσότεροι νοσοκομειακοί γιατροί της χώρας αγωνιούν αν θα λάβουν το πρώτο 3μηνο του έτους μέχρι τις 27 Μαίου, οι γιατροί σε αυτά τα 3 νοσοκομεία δεν υπάρχουν καν στα ΦΕΚ και αγωνιούν για μια νομοθετική ρύθμιση που έχει…κόκκαλα! Το πρόβλημα εδράζει στο γεγονός ότι τα τρία αυτά νοσοκομειακά ιδρύματα δεν ανήκουν στο ΥΥΚΑ και έτσι δεν υπογράφουν οι πάρεδροι για την πληρωμή εφημεριών στους γιατρούς τους αν δεν αλλάξει ο νόμος κι αν δεν συμπεριληφθούν σε αυτόν ονομαστικά…

Κατά άλλη πηγή βέβαια, χρειάζεται η έκδοση μιας ΚΥΑ υπουργείων Υγείας και Οικονομικών… Άντε να δούμε!