Πρωτοφανές περιστατικό με φαρμακοποιό που οδηγήθηκε στην Αστυνομία- Ο ΠΦΣ απειλεί με παύση των διανυκτερεύσεων

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Ο φαρμακοποιός διανυκτέρευε στο κατάστημά του σε συνοικία του Βύρωνα και αρνήθηκε να σηκώσει τα ρολά για να μπει μέσα πολίτης αλλά προφανώς ήθελε να τον εξυπηρετήσει μέσα από αυτά. Εκείνος κάλεσε την άμεσο δράση και ο φαρμακοποιός οδηγήθηκε στο τοπικό αστυνομικό τμήμα. Αλλά δεδομένων των επιθέσεων που έχουν δεχτεί τα τελευταία χρόνια φαρμακοποιοί που διανυκτερεύουν, ο πρόεδρος του ΠΦΣ, Κώστας Λουράντος διαμηνύει ότι απαιτούν σεβασμό και ότι αν ξανασυμβεί παρόμοιο γεγονός, θα αποφασίσουν να σταματήσουν τις διανυκτερεύσεις.

Σε συνέχεια της προσαγωγής φαρμακοποιού σε αστυνομικό τμήμα, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Κώστας Λουράντος προέβη στην παρακάτω ανακοίνωση:

«Επισκεφθήκαμε το αστυνομικό τμήμα Βύρωνα. Μαζί μου η νομικός σύμβουλος του ΦΣΑ κυρία Αγγέλου και ο παθών συνάδελφος Βασίλης Ευαγγέλου. Μιλήσαμε με τον διοικητή του τμήματος από τον οποίο πληροφορηθήκαμε ότι η προσαγωγή του συναδέλφου στο τμήμα έγινε από όργανο της άμεσου δράσης και όχι από αστυνομικό του τμήματος.

Μας εδόθη αντίγραφο από το βιβλίο συμβάντων και καταθέσαμε επί τόπου αίτηση για να μάθουμε το όνομα του αστυνομικού που έσυρε τον συνάδελφο στο αστυνομικό τμήμα. Η αίτηση θα διαβιβαστεί σήμερα στην ΓΑΔΑ η οποία και τις προσεχείς ημέρες οφείλει να ανταποκριθεί.

Όσον αφορά το συμβάν εκφράσαμε την πλήρη αντίθεσή μας στη ενέργεια της αστυνομίας, από οποιοδήποτε τμήμα της και αν προέρχεται και καταστήσαμε σαφές ότι από την στιγμή που η ίδια (όπως δήλωσε ο διοικητής) δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην φύλαξη μας, οφείλουμε από μόνοι μας να προστατεύσουμε την ζωή μας και το φαρμακείο μας.

Υπάρχει οδηγία για τα ρολά ασφαλείας που πρέπει να κατεβαίνουν και να μη ανοίγουν σε κανένα, ακόμα και αν είναι αστυνομικός. Όπως επίσης ότι το φαρμακείο είναι πρωτοβάθμιος σταθμός περίθαλψης και δεν δικαιούται κανείς ένστολος να το κλείνει επειδή οποιοσδήποτε ακατανόμαστος πολίτης έχει όρεξη για καυγάδες και τσαμπουκάδες ή θέλει να ξεπεράσει τα προσωπικά του προβλήματα ξεσπώντας σε λειτουργό υγείας και μάλιστα εν υπηρεσία. Αν ήθελε ο εν λόγω πολίτης να υποβάλει μήνυση μπορούσε να το κάνει ο ίδιος χωρίς να σύρεται ο συνάδελφος στο τμήμα και να μένει η περιοχή χωρίς διανυκτερεύουν φαρμακείο .

Περιμένουμε να μάθουμε περισσότερα από τον ίδιο αστυνομικό που προέβη σε αυτή την πράξη και να προβούμε σε οποιαδήποτε νόμιμη ενέργεια για αυτό συμβάν.

Θα ενημερώσουμε επίσης την ΓΑΔΑ με επίσημο έγγραφο για τα ρολά ασφαλείας και όλους τους πολίτες μέσω των ΜΜΕ για τον ρόλο του διανυκτερεύοντος φαρμακοποιού, ώστε όχι μόνο να μην ξανασυμβεί παρόμοιο παραστατικό, αλλά να τύχουμε τον σεβασμό που μας αρμόζει .

Διαφορετικά διανυκτερεύσεις τέλος … Το είπαμε και θα το πούμε και σε ανώτερα κλιμάκια της Πολιτείας.