Πρωτοφανές: Ολονύχτια διαμαρτυρία νοσηλευτών έξω από το υπουργείο Υγείας

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Σε ολονύχτια παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας στην Αριστοτέλους προχώρησαν χθες το βράδυ με ώρα έναρξης τις 19:00 μμ, μέλη της Πανελλήνιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας Νοσηλευτικού Προσωπικού (ΠαΣΟΝοΠ).

Βασικό αίτημα της κινητοποίησης στο υπουργείο Υγείας είναι να αποτραπεί ο κίνδυνος για περαιτέρω  μισθολογικές απώλειες της τάξεως των 150 ευρώ μηνιαίως, που όπως όλα δείχνουν πρόκειται να υποστεί το νοσηλευτικό προσωπικό του ΕΣΥ/ΠΕΔΥ εντός του 2017.

Όπως αναφέρουν από την ΠΑΣΟΝΟΠ, μέσα στο επόμενο έτος η κυβέρνηση καλείται να εναρμονίσει το μισθολόγιο του Δημοσίου με την αντίστοιχη ευρωπαϊκή νομοθεσία, θέτοντας υπό αίρεση το επίδομα Βαρέων Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων.

nosileftes-2

Και το μήνυμά τους είναι σαφές:

Καλούμε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας ως την καθ’ ύλη αρμόδια, να αναλάβει άμεσα κάθε πρωτοβουλία προκειμένου να αποτραπεί η δυσμενής αυτή εξέλιξη με τη σύσταση Ειδικού Επαγγελματικού Νοσηλευτικού Κλάδου στο ΕΣΥ/ΠΕΔΥ και τον προσδιορισμό Ειδικού Νοσηλευτικού Μισθολογίου, καθώς οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη θα ισοδυναμεί με εισοδηματική σφαγή για το Νοσηλευτικό προσωπικό.

Ταυτόχρονα, διεκδικούμε αξιοπρεπείς συνθήκες νοσηλείας με ασφαλείς και σύγχρονες αναλογίες ασθενών / νοσηλευτών, καθώς και ενιαία, Πανεπιστημιακού επιπέδου Νοσηλευτική Εκπαίδευση.