Πρωταθλητές γιατροί στη Συνταγογράφηση!

  • Iatropedia
Ούτε μια ούτε δυο αλλά 500 συνταγές το μήνα κατά μέσο όρο υπέγραφαν 11 γιατροι που σύμφωνα με τον υπουργό υγείας υπερσυνταγογραφούσαν. Οι συγκεκριμένοι γιατροί παραπέμπονται το επόμενο διάστημα. Ποιοι είναι.

Σύμφωνα με τον Ανδρέα Λοβέρδο οι έντεκα γιατροί που είναι ολυμπιονίκες στα φάρμακα βρίσκονται σε όλη τη χώρα και είναι διαφόρων ειδικοτήτων. Συγκεκριμένα εντοπίσθηκε πνευμονολόγος στην περιοχή της Μεσσηνίας , Παθολόγος στην Αττική, πνευμονολόγος στις Κυκλάδες αλλά και Καρδιολόγος στον Έβρο. Οι έντεκα γιατροί παρενέβησαν τους κανόνες του κώδικα της συνταγογράφησης και αναμένεται να κληθούν από το ΙΚΑ για εξηγήσεις.

Όπως σημείωσε ο υπουργός υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, οι υποθέσεις θα προχωρήσουν καθότι όσες ποινές επιβάλλονταν από τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ αναβάλλονταν, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι γιατροί τη γλίτωσαν .

Πάντως αξιοσημείωτο είναι ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος απείλησε να ανακαλέσει το μέτρο της ελεύθερης συνταγογράφησης για όλους τους γιατρούς, αν συνεχίσει η σπατάλη, και η υπερσυνταγογράφηση.