Πρόσωπο μυστήριο κλέβει τον ΕΟΠΥΥ! Υπόθεση εξαπάτησης με φάρμακα από άγνωστο άνδρα

  • Iatropedia
Στο κυνήγι για τον εντοπισμό άγνωστου άνδρα που καιρό τώρα κλέβει τον ΕΟΠΥΥ με παράνομες συνταγές φαρμάκων έχουν βγει οι επικεφαλής του Οργανισμού σε συνεργασία με την αστυνομία. Πως περιγράφει ο ΕΟΠΥΥ τον ύποπτο αλλά και η έκκληση στο ιατρικό σώμα

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Έναν μεγαλόσωμο ασπρομάλλη άνδρα που έχει βάλει σκοπό να βγάλει όσο περισσότερα χρήματα μπορεί σε βάρος του ΕΟΠΥΥ και των ασφαλισμένων του αναζητούν εδώ και μήνες οι αρχές. Πρόκειται για πρόσωπο μυστήριο που δεν μπορούν να εντοπίσουν οι διωκτικές αρχές παρά τις προσπάθειές τους. Έτσι επίσημα ο επικεφαλής του ΕΟΠΥΥ κάνει έκκληση σε γιατρούς, φαρμακοποιούς αλλά και ασφαλισμένους να έχουν τα μάτια τους ανοικτά μην τυχόν και βρεθεί.

Η δράση του άνδρα φαίνεται ότι είναι σε εξέλιξη εδώ και καιρό. Μάλιστα σύμφωνα με το πρώην πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Λευτέρη Παπαγεωργόπουλο (ο οποίος υπογράφει και την ανακοίνωση-έκκληση), από τον Φεβρουάριο του 2013 καταγγέλλονται στην ΥΠΕΔΥΦΚΑ είτε από ασφαλισμένους, είτε από ιατρούς, είτε από φαρμακοποιούς η εξής αλληλουχία γεγονότων:

Κλοπή από Νοσοκομείο βιβλιαρίου νοσηλευόμενου ασφαλισμένου, επίσκεψη σε ιατρό με το κλεμμένο βιβλιάριο από άτομο μεγαλόσωμο ασπρομάλλη για εγγραφή συγκεκριμένων ακριβών φαρμάκων (EXELON, PRADAXA, INEGY, GEODON, ARICEPT κ.α.) με δικαιολογία έκτακτης ανάγκης παροχής φαρμάκων σε κατάκοιτους υπερήλικες γονείς, με αίτημα ακόλουθης κατ οίκον επίσκεψης του ιατρού την επόμενη ημέρα (οι παρεχόμενες διευθύνσεις και τηλέφωνα προς τον ιατρό είναι ανύπαρκτα)”.

Ο επιτήδειος μόλις εξασφαλίσει τις πολυπόθητες συνταγές με τα πανάκριβα φάρμακα επισκέπτεται φαρμακεία προκειμένου να εκτελέσει τις συνταγές.

Στο μεταξύ όμως έχει πάει σε άλλο φαρμακείο, έχει κλέψει τις ταινίες γνησιότητας των συγκεκριμένων φαρμάκων και αμέσως μετά επισκέπτεται το δεύτερο φαρμακείο ισχυριζόμενος ότι είχε αγοράσει τα φάρμακα από το φαρμακείο και επιστρέφει τις ταινίες με τις αντίστοιχες συνταγές, για να του δοθεί το υπόλοιπο ποσό από αυτό της συμμετοχής του στην αγορά φαρμάκων, ποσό που χρεώνεται φυσικά στον ΕΟΠΥΥ.

Ο μυστήριος άνδρας που έχει προκαλέσει πονοκέφαλο στον ΕΟΠΥΥ και την αστυνομία ισχυρίζεται ότι είναι γιατρός και θέλει να διαβάσει τις οδηγίες χρήσεως του φαρμάκου αφαιρώντας στο τέλος με επιτήδειο τρόπο την ταινία γνησιότητας.

Η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ παραδέχεται ότι παρά τις προσπάθειες και της αστυνομίας το άτομο παραμένει ασύλληπτο και εξακολουθεί να συνταγογραφεί φάρμακα επιβαρύνοντας τον ΕΟΠΥΥ, “κάνουμε έκκληση σε ιατρούς και φαρμακοποιούς όπως πριν συνταγογραφήσουν ή εκτελέσουν συνταγή αντίστοιχα, να έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο της εξαπάτησής τους από άτομο με τέτοιου είδους δράση, τηρώντας και τις ισχύουσες διατάξεις ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης ως έχουν υποχρέωση”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ποινές φαρμάκι για γιατρούς, φαρμακοποιούς, φυσικοθεραπευτές! Τι προβλέπει το πολυνομοσχέδιο

Μαχαίρι σε διαγνωστικά, νοσηλείες, φυσικοθεραπείες! Τα νέα όρια στο πολυνομοσχέδιο

Ενοικιάζονται φθηνοί… τραυματιοφορείς! Απάτη με προσωπικό καταγγέλλουν εργαζόμενοι

Σε διαθεσιμότητα 2500 εργαζόμενοι του ΕΣΥ! Ανάστατοι οι εργαζόμενοι