Προσοχή! Τροφές με αρσενικό και πώς θα το περιορίσετε στη διατροφή σας

  • Iatropedia
Αν δεν το γνωρίζατε ή δεν μπορούσατε να φανταστείτε καν ότι είναι δυνατό, πολλές από τις τροφές που καταναλώνουμε περιέχουν αρσενικό. Ναι, πρόκειται για την ίδια επικίνδυνη δηλητηριώδη ουσία που πρέπει να προσέχουμε πάρα πολύ, ώστε να μην τη λαμβάνουμε σε μεγάλες δόσεις.

Μάλιστα, στην ανόργανη μορφή του, το αρσενικό είναι καρκινογόνο! Γι' αυτό, από τη στιγμή που δεν μπορούμε να το αποφύγουμε εντελώς (δεδομένου ότι ήδη υπάρχει σε πολλές τροφές) είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε το πώς μπορούμε να μειώσουμε το αρσενικό στην διατροφή μας.

Περιορίστε την κατανάλωση ρυζιού

Δοκιμάστε εναλλακτικά δημητριακά όπως η κινόα, το κριθάρι, η πολέντα, το κους-κους και το πλιγούρι. Έρευνα του 2012 από το Consumer Reports επιβεβαίωσε ότι το ρύζι έχει πολύ υψηλότερες συγκεντρώσεις αρσενικού σε σχέση με άλλα δημητριακά, φρούτα, και λαχανικά. Αυτό συμβαίνει επειδή το ρύζι μερικές φορές καλλιεργείται σε μέρη που έχουν υποστεί επεξεργασία με φυτοφάρμακα με αρσενικό στο παρελθόν. Τα φυτά ρυζιού έχουν μια φυσική τάση να απορροφούν και να συγκεντρώνουν με φυσικό τρόπο το αρσενικό από το έδαφος και το νερό.

Όταν φτιάχνετε ρύζι να το ξεπλένετε πρώτα με άφθονο νερό

Έρευνες δείχνουν ότι μπορείτε να μειώσετε την ποσότητα του αρσενικού στο ρύζι από 30 έως 40% με αυτό τον τρόπο.

Ελέγξτε την ποιότητα του πόσιμου νερού στο σπίτι σας ή χρησιμοποιήστε φίλτρα καθαρισμού του νερού

Περιορίστε τα προϊόντα που περιέχουν σιρόπι ρυζιού ως γλυκαντική ουσία

Έρευνα από το Dartmouth College έδειξε υψηλά επίπεδα αρσενικού στις επεξεργασμένες τροφές με σιρόπι ρυζιού. Να διαβάζετε προσεκτικά τις ετικέτες για να αποφεύγετε αυτήν τη γλυκαντική ουσία, όσο είναι δυνατόν.

http://www.prevention.com/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Άνοια: Ποια διατροφή την νικά;

Η σωστή διατροφή για έγκυες. Πως θα χάσουν τα κιλά της εγκυμοσύνης;