Προσλήψεις για ΜΕΘ ώστε να ανοίξουν οι 100 «ανενεργές» κι άλλες ακόμα υποσχέθηκε ο Α. Ξανθός

  • Iatropedia
Με τους εκπροσώπους της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας συναντήθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, για να ακούσει από πρώτο χέρι τις ανάγκες και έδωσε την είδηση ότι όχι μόνο οι "ανενεργές" θα λειτουργήσουν αλλά κι όσες χρειάζονται για να μην υπάρχει λίστα...

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Οι γιατροί Εντατικής Θεραπείας παρουσίασαν στον κ. Ξανθό αναλυτικά τα προβλήματα που υπάρχουν στις ΜΕΘ και μάλιστα του ανέφεραν ότι αυτή τη στιγμή λειτουργούν 470 κλίνες στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας εκ των οποίων οι 100- παρά την τεράστια προσπάθεια που καταβάλλουν οι εργαζόμενοι- κινδυνεύουν να κλείσουν λόγω των σοβαρών ελλείψεων σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Κλειστές ως εκ τούτου παραμένουν 100 κλίνες ΜΕΘ ενώ όσον αφορά στις Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ), από τις 141 λειτουργούν μόνο οι 31.

Ο κ. Ξανθός τους απάντησε ότι το ζήτημα είναι ζωτικής σημασίας που χρήζει άμεσης επίλυσης για τη νέα ηγεσία του ΥΥΚΑ και τόνισε ότι πρόθεσή του είναι η ανάπτυξη νέων κλινών ώστε να εξαλειφθεί η λίστα αναμονής για εντατική νοσηλεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Όλη η Ελλάδα για μια θέση στην εντατική αναστενάζει! Πόσα κρεβάτια λείπουν

Κλειστά 200 κρεβάτια Εντατικής! Στοιχεία σοκ ειδικών επιστημόνων