Προσλήψεις εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού και μισθολογική αναβάθμιση στο ΕΣΥ ζήτησε η ΟΕΝΓΕ

  • Iatropedia
Πιστός στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για στήριξη του δημόσιου συστήματος Υγείας στην χώρα, ο νέος υπουργός Υγείας φέρεται να υποσχέθηκε σήμερα στην πολύωρη συνάντησή του με εκπροσώπους των νοσοκομειακών γιατρών, άμεσες προσλήψεις και διευκόλυνση του έργου τους με κάθε δυνατό μέσο...

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Οι ελλείψεις σε ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, οι ελλείψεις σε υλικά, εξοπλισμό και φάρμακα , το φλέγον ζήτημα των ανασφάλιστων πολιτών αλλά και τα μισθολογικά θέματα των νοσοκομειακών γιατρών ήταν τα θέματα συζήτησης μεταξύ του προεδρείου της ΟΕΝΓΕ και των υπουργών Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή και Ανδρέα Ξανθό το μεσημέρι της Παρασκευής στην Αριστοτέλους.

Η νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει από την αρχή θέση το πλαίσιο καθώς σκοπεύει να στηρίξει άμεσα τις δημόσιες δομές υγείας ώστε να μπορούν με ισότητα όλοι οι πολίτες, ασφαλισμένοι και ανασφάλιστοι, να βοηθηθούν την ώρα της ανάγκης.

Οι γιατροί, προεξάχοντος του προέδρου της ΟΕΝΓΕ, Δημήτρη Βαρνάβα, παρουσίασαν στους υπουργούς την κατάσταση ως έχει σήμερα στο ΕΣΥ (παρότι ο κ. Ξανθός ως νοσοκομειακός γιατρός και συνδικαλιστής γνωρίζει από πρώτο χέρι τα προβλήματα) και ζήτησαν την άμεση παρέμβασή τους ώστε να στηριχτούν τα νοσοκομεία και οι εργαζόμενοι σε αυτά.

Οι συναντήσεις συνεχίζονται με τον ΠΙΣ και τη Γενική Γραμματεία της ΟΕΝΓΕ που ενημερώνεται για την συνάντηση.