Πρόσφυγες: Προχωράει η μετεγκατάσταση και η υγειονομική φροντίδα

  • Iatropedia
Μέτρα για την αντιμετώπιση των υγειονομικών ζητημάτων για τους πρόσφυγες που έχουν κατασκηνώσει στο Πεδίο του Άρεως, λαμβάνει το υπουργείο Υγείας, σε συνεργασία με το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, και άλλους αρμόδιους φορείς.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Καθημερινά πια βρίσκεται στο Πεδίο του Άρεως η κινητή μονάδα του ΚΕΕΛΠΝΟ. Όπως αναφέρουν μάλιστα σε ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, αναμένεται η διανομή μεταφρασμένου έντυπου υλικού για την ανάγκη τήρησης βασικών κανόνων υγιεινής και για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης απέναντι στους υγειονομικούς που βρίσκονται στον χώρο.

Θα διεξαχθεί εξάλλου επιδημιολογική καταγραφή του πληθυσμού που διαμένει στο Πεδίο του Άρεως και θα γίνει λήψη κατάλληλων μέτρων προστασίας της υγείας του, με καταγραφή των αναγκών τους και διανομή φαρμάκων και αντισηπτικών.

Επίσης, όπως αναφέρεται, γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες ώστε τις επόμενες μέρες, με τη μετεγκατάσταση στον νέο χώρο, να πραγματοποιηθούν εμβολιασμοί στα παιδιά και σε όσους ενήλικες απαιτείται.

Το υπουργείο Υγείας με ανακοίνωσή του ευχαριστεί τις αυτο-οργανωμένες ομάδες αλληλέγγυων πολιτών «που όλες αυτές τις μέρες αντιμετώπισαν εθελοντικά αυτή την ανθρωπιστική κρίση με εξαιρετική οργάνωση και υπευθυνότητα, ξεπερνώντας τα προβλήματα που έθετε η έλλειψη οργάνωσης και γρήγορων αντανακλαστικών του κρατικού μηχανισμού» και δεσμεύεται για τη λήψη μέτρων, ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα στέγασης, συνθηκών διαβίωσης και υγειονομικής κάλυψης των προσφύγων».