Προς νομιμοποίηση το φακελάκι; Τι επεξεργάζεται το υπουργείο Υγείας

  • Iatropedia
Σε εποχές μνημονίου είναι πιθανό να δούμε και αυτό: να νομιμοποιείται το φακελάκι στα δημόσια νοσοκομεία. Τι προτάσεις φθάνουν στο υπουργείο Υγείας και τι σχέδιο επεξεργάζεται

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Ακόμα και το παράνομο νόμιμο μπορεί να γίνει στην περίοδο της τρόικας καθώς αυξάνονται οι φωνές που θέλουν ακόμη και να νομιμοποιείται το φακελάκι στο ΕΣΥ.

Όλο και περισσότεροι ειδικοί του χώρου της υγείας εισηγούνται στον υπουργό Υγείας να βρει έναν τρόπο να επιτρέψει να εισπράττουν οι γιατροί του δημοσίου απ ευθείας χρήματα από τους ασθενείς, κάτι βέβαια που σήμερα πράττουν με διαδικασίες…κάτω από το τραπέζι.

Και το ζήτημα είναι ότι η ηγεσάι του υπουργείου Υγείας βλέπει με θετικό μάτι μια τέτοια πρόταση.

Άλλωστε η Ένωση των Συντονιστών Διευθυντών του ΕΣΥ παρέδωσε πρόσφατα αναλυτική πρόταση που προβλέπει μεταξύ άλλων οι γιατροί του ΕΣΥ να κάνουν ιδιωτικό έργο μέσα στα νοσοκομεία και να πληρώνονται κανονικά από τους ασθενείς, καταβάλλοντας όμως και ένα σχετικό ποσοστό στο νοσοκομείο.

Μετά τους συντονιστές διευθυντές άλλος ένας πανεπιστημιακός ο Στέφ. Γερουλάνος, Καθηγητής Χειρουργικής & Ιστορίας Ιατρικής και Πρόεδρος της Κίνησης Πολιτών πρότεινε μεταξύ άλλων να νομιμοποιηθεί το φακελάκι παρακρατώντας το νοσοκομείο ένα 30%, μιλώντας σε συνέδριο του ΕΛΙΑΜΕΠ και της Διεθνούς Διαφάνειας Ελλάς.

Πάντως δεν αποκλείεται πολύ σύντομα να υιοθετηθεί ένας τέτοιος τρόπος αμοιβής των νοσοκομειακών γιατρών καθώς δεν είναι λίγοι αυτοί που επιθυμούν να αυξήσουν τα εισοδήματά τους μέσα στο ΕΣΥ τη στιγμή που οι αποδοχές του κλάδου μειώνονται συνεχώς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

πόσο πάει το φακελάκι εν μέσω κρίσης. όλες οι νέες τιμές

τέλος στα εξωτικά συνέδρια για τους γιατρούς και τις συζύγους τους

τι αλλαγές έρχονται άμεσα λόγω μνημονίου

από το αυτί και στο πειθαρχικό. νέο πιο ισχυρό όργανο για τους επίορκους γιατρούς

σαφάρι ελέγχων στα νοσοκομεία για φακελάκια και μαύρο χρήμα

η κρίση αυξάνει τα φακελάκια