Προς νέες κινητοποιήσεις οι φαρμακοποιοί

  • Iatropedia
«Εκεί που μας χρωστάγανε μας πήραν και το βόδι» διαμηνύουν οι φαρμακοποιοί στον Ανδρέα Λοβέρδο με αφορμή τη διεύρυνση του ωραρίου αλλά και τα σχέδια για μείωση του ποσοστού κέρδους.

Ένα βήμα πριν καθορίσουν νέο κύκλο κινητοποιήσεων είναι οι φαρμακοποιοί όλης της χώρας μετά τις αποφάσεις του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου να επιβάλει το άνοιγμα του 30% των φαρμακείων τα απογεύματα της Δευτέρας, της Τετάρτης και του Σαββάτου αλλά και να ανοίξει και πάλι το ζήτημα του ποσοστού κέρδους.

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεόδωρος Αμπατζόγλου επισημαίνει πως αν αρχίσουν να ανοίγουν όλα τα απογεύματα τα φαρμακεία θα προκύπτουν 80 και πλέον ώρες εργασίας τη στιγμή που ο μέσος ευρωπαϊκός όρος είναι οι 48 ώρες την εβδομάδα.

«Κόκκινο πανί» για τον κλάδο είναι και η μείωση του ποσοστού κέρδους καθώς όπως υποστηρίζει ο κ.Αμπατζόγλου, ήδη το ποσοστό έχει μειωθεί στο 18,5% μετά την έκπτωση 4% προς τα ασφαλιστικά Ταμεία αλλά και τη μείωση του κέρδους στα ακριβά φάρμακα.

«Ας μην υποστηρίζει η κυβέρνηση ότι το επιβάλει η Τρόικα γιατί το μνημόνιο μιλά για κέρδος από 15 έως 20% και εμείς βρισκόμαστε στο 18,%» σημειώνει χαρακτηριστικά.

Όλ αυτά συμβαίνουν – σύμφωνα με τους φαρμακοποιούς- την ώρα που τα περισσότερα ασφαλιστικά Ταμεία δεν έχουν αποπληρώσει ακόμη τις οφειλές τους εδώ και μήνες.

«Περιμένουμε τις κυβερνητικές αποφάσεις και εφόσον οδηγούν σε εξόντωση το ελληνικό φαρμακείο θα αντιδράσουμε με τον πιο δυναμικό τρόπο . Είναι αγώνας επιβίωσης» καταλήγει ο Θεόδωρος Αμπατζόγλου.