Προς λουκέτο Ντυνάν-Ερυθρός Σταυρός! Σε απόγνωση οι εργαζόμενοι

  • Iatropedia
Καλπάζουν οι εξελίξεις στο μέτωπο του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν και στο Φιλανθρωπικό Σωματείο Ερυθρός Σταυρός καθώς πλέον και ο ίδιος ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης εκφράζει φόβους ότι μπορεί να μπει άμεσα λουκέτο. Στο ..κόκκινο βρίσκεται όμως και το Ωνάσειο το οποίο να σημειωθεί ότι μέχρι πρόσφατα χρηματοδοτούνταν από το ελληνικό δημόσιο με 20 εκατ. ευρώ το χρόνο. Μετά την παραίτηση του προέδρου και καθηγητή κ.Ι.Λεκάκη η ηγεσία του υπουργείου Υγείας σε συνεργασία με το νοσοκομείο αλλά και το ίδρυμα Ωνάση αναζητά νέο πρόεδρο που θα μπορέσει να βγάλει το νοσοκομείο από το σκοτεινό τούνελ των οικονομικών προβλημάτων.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Το άλλοτε στολίδι της Υγείας το οποίο προτιμούσαν από υπουργοί μέχρι και πρωθυπουργοί το νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν, κινδυνεύει ανοικτά πλέον με λουκέτο.

Οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές καθώς τα χρέη πνίγουν τόσο το σωματείο όσο και το νοσοκομείο ενώ η πρόσφατη δικαστική απόφαση που υποχρέωσε το υπουργείο Υγείας να αποσύρει την προσωρινή διοίκηση από τον Ερυθρό Σταυρό, έκανε τα πράγματα ακόμη πιο σύνθετα.

Παρότι το υπουργείο Υγείας θα ασκήσει έφεση στην απόφαση, το μεσοδιάστημα μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικό για το μέλλον των δύο μονάδων.

Και τα δυσθεώρητα χρέη είναι αυτά που φαίνεται πως μπορούν να αντιμετωπισθούν με εξαιρετική δυσκολία υπό αυτές τις συνθήκες.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δημοσιοποίησε ο κ.Γεωργιάδης το Ερρίκος Ντυνάν χρωστά 280 εκατ. ευρώ και ο Ερυθρός Σταυρός 40 εκατ. ευρώ.

Χρέη που θα αναλάμβανε η πολιτεία αλλά λόγω της δικαστικής απόφασης δεν μπορεί πλέον να αναμιχθεί.

Το νοσοκομείο πάντως είναι προστατευμένο μέχρι τις 30 Απριλίου καθώς του είχε παραχωρηθεί από το υπουργείο Υγείας ειδική διαπιστωτική πράξη ώστε να μπορεί να έχει φορολογική ενημερότητα αλλά φαίνεται πως καμία κίνηση δεν είναι τελικά αρκετή για να αποτραπεί μια δυσάρεστη εξέλιξη.

Πάντως μέχρι πριν από λίγο καιρό ήταν σε εξέλιξη για το Ερρίκος Ντυνάν οι διαπραγματεύσεις και οι διαδικασίες για την πώληση του νοσοκομείου καθώς οι συζητήσεις και οι εκδηλώσεις ενδιαφέροντος από διάφορους επενδυτές συζητούνταν κανονικά.

Ενδιαφέρον είχαν εκδηλώσει τόσο Γερμανικοί Όμιλοι όσο και Τούρκοι επιχειρηματίες που θέλουν να βάλουν… πόδι στην ελληνική Υγεία.

Μ αυτά και μ αυτά όμως οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου συνεχίζουν να είναι απλήρωτοι για μήνες ενώ το νοσηλευτικό ίδρυμα παραπαίει καθώς υπολειτουργεί το τελευταίο διάστημα με πολλούς γιατρούς να αποχωρούν λόγω ανασφάλειας για το μέλλον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Θερίζει η γρίπη! Στους 51 οι νεκροί. Σε κόκκινο συναγερμό οι αρχές

Απίστευτο: Στον αέρα οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ! Κινδυνεύουν να μείνουν και χωρίς ιδιώτες γιατρούς

Ο…αντιμνημονιακός Άδωνις! Γιατί θέλει να διώξει τον Πολ Τόμσεν;

«Έφυγε» ο Σάκης Μπουλάς! Πανελλήνια θλίψη