Προς κατάργηση το πρόστιμο 1 ευρώ για τους γιατρούς!

  • Iatropedia
Εισηγήσεις να καταργηθεί ή να παραταθεί το πρόστιμο που θα επιβάλλεται στους γιατρούς που εκδίδουν χειρόγραφες συνταγές από 1ης Ιουνίου, δέχεται ο υπηρεσιακός υπουργός Υγείας Χρήστος Κίττας.

Πρόκειται για το μέτρο που εισήγαγε ο τέως υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος προκειμένου να υποχρεώσει όλους τους γιατρούς να χρησιμοποιούν την ηλεκτρονική συνταγογράφηση.

Ωστόσο το σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης παρουσιάζει συνεχή προβλήματα και οι γιατροί θέλοντας και μη γράφουν με το χέρι τις συνταγές.

Την άποψη να παραταθεί η εφαρμογή του μέτρου έχουν σύμφωνα με πληροφορίες και οι υπεύθυνοι της ΗΔΙΚΑ της εταιρείες του δημοσίου που «τρέχει» την ηλεκτρονική συνταγογράφηση. Πηγές αναφέρουν ότι θα γνωστοποιήσουν όλα τα προβλήματα του συστήματος στον υπουργό Υγείας ώστε να ληφθεί και η σχετική απόφαση για το πρόστιμο του 1 ευρώ που προβλέπεται για κάθε χειρόγραφη συνταγή.

Αντίστοιχο αίτημα εξέφρασαν και οι εκπρόσωποι του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας (ΙΣΑ) που συναντήθηκαν με τον υπηρεσιακό υπουργό Υγείας.

Οι γιατροί κατά τη συνάντηση με τον κ.Κίττα έθεσαν εκτός του προστίμου και άλλα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο όπως:

Το πρόβλημα των καθυστερήσεων αποπληρωμής των δεδουλευμένων από πλευράς ΕΟΠΥΥ προς τους γιατρούς . (κλινικούς και εργαστηριακούς)

Το χρονίζον αίτημα για άμεση αποπληρωμή των οφειλομένων από τον ΟΠΑΔ 350 εκατομμυρίων ευρώ προς τους γιατρούς που ήταν συμβεβλημένοι πριν από την ένταξή τους στον ΕΟΠΥΥ.

Το θέμα των απλήρωτων δεδουλευμένων εφημεριών των νοσοκομειακών γιατρών , για το οποίο ο υπουργός Υγείας δήλωσε ότι είναι ενήμερος και προσπαθεί να βρει λύση.

Δήμητρα Ευθυμιάδου