Προς γενική απεργία οι φαρμακοποιοί!

  • Iatropedia
Σε πανελλαδικές κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι φαρμακοποιοί όλης της χώρας, διαμαρτυρόμενοι για τον εφαρμοστικό νόμο που μειώνει το κέρδος τους, αλλάζει τον τρόπο χορήγησης των φαρμάκων από τον κλάδο και απελευθερώνει το ωράριο.

Την σύγκλιση εκτάκτων γενικών συνελευσεων ζητά από τους κατά τόπους συλλόγους του, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, για να αποφασίσουν την από κοινού δράση και κινητοποιήσεις που πρόκειται να κάνουν οι φαρμακοποιοί. Η συνεδρίαση του ΔΣ του ΠΦΣ, θα γίνει την Δευτέρα 5 Μαρτίου και σε αυτή θα επικυρωθούν οι όποιες αποφάσεις.

Οι φαρμακοποιοί της Αθήνας πάντως είναι αποφασισμένοι να αντιδράσουν έντονα στην απελευθέρωση του επαγγέλματος τους κατά την ψήφιση του εφαρμοστικού νόμου του μνημονίου 2, που συζητείται στη βουλή.

Ο ΠΦΣ κατηγορεί τον υπουργό Υγείας, ότι αθέτησε τις υποσχέσεις του σχετικά με τις βελτιώσεις στο νόμο και συνεχίζει:

«Επιβάλλει την χορήγηση του φθηνότερου αντιγράφου στους ασφαλισμένους των ταμείων, αυξάνει το rebate και συγχρόνως μειώνει το αποδυναμωμένο ποσοστό κέρδους κατά 2,5% στην χονδρική.

Εκβιάζει με κατάργηση της Συλλογικής Σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ ακόμη και όταν η κινητοποίηση αφορά άλλα ταμεία τα οποία συστηματικά δεν πληρώνουν. Δεν αποδέχτηκε τις βελτιωτικές προτάσεις μας αν και ισχυριζόταν ότι έχουμε δίκιο.»